Gulácsinak alkalma sem nyílt a Real Madrid győzelmének a megakadályozására

A nyolcaddöntőkkel folytatódott a Bajnokok Ligája, és az első játéknapon rendezték meg a sorozat egyetlen magyar érdekeltésű meccsét: az RB Leipzig Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a csapatában fogadta a Real Madridot. A két magyarra panasz nem lehetett, a spanyol együttes azonban 1-0-ra nyert Lipcsében. A nap másik mérkőzésén a Manchester City 2-1-re legyőzte a dán Köbenhavnt.

2024. 02. 13. 22:58
null
Leipzig's Hungarian goalkeeper #01 Peter Gulacsi warms up ahead the UEFA Champions League Round of 16, first-leg football match between RB Leipzig and Real Madrid CF in Leipzig, eastern Germany, on February 13, 2024. (Photo by Ronny HARTMANN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar szempontból igen érdekes mérkőzéssel kezdődött meg a Bajnokok Ligája tavaszi idénye. A nyolcaddöntők sorsolásánál ugyanis a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is alkalmazó RB Leipzig a sorozat egyik legpatinásabb csapatát, a Real Madridot kapta meg ellenfélnek. A sorsolás idején csak kispadozott a súlyos sérüléséből visszatérve, ám mostanra visszaszerezte a helyét a lipcseiek kapujában. Sőt akkor sem volt tagja a csapatnak, a rehabilitációja azonban január végén véget ért, és így két magyar is ott volt a pályán a spanyolok ellen.

Willi Orbán (a háttérben) jól játszott. Fotó: AFP

Az RB Leipzig kezdett jobban, a hálóba is talált, ám a VAR szerint lesről. Ezután kiegyenlített játék zajlott a pályán, sokáig egyik csapat sem került nagy helyzetbe. Willi Orbán nagyszerűen tette a dolgát, Gulácsi Péter ezt azért nem tehette, mert nem volt mit… A 64. percben viszont lett volna, akkor Brahim Díaz 14 méterről nagy gólt lőtt, ám a magyar kapus erről nem tehetett. A fordulás után eleinte a házigazda veszélyeztetett, aztán sokáig semmi érdemleges nem történt. A 72. percben viszont Díaz a bal kapufát találta el, a kipattanó labdát Orbán tisztázta a berobbanó madridiak elől. Ezután a lipcseiek komoly erőfeszítéseket tettek az egyenlítés érdekében, de maradt az 1-0-s spanyol győzelem, Gulácsiéknak bravúrra lesz szükségük, ha tovább akarnak jutni. 

 Kevin de Bruyne gólját ünneplik a manchesteriek. Fotó: AFP

A nap másik mérkőzésének első félideje eseménydúsabban telt el. A Manchester City szerzett vezetést, a Köbenhavn egyenlített, ám az angolok a szünet előtt újra előnybe kerültek. Úgy tűnt, az eredmény a második félidőben nem változik, ám a 93. percben passzából még Foden is betalált, így Josep Guardiola csapat 3-1-es előnyből várhatja a március 6-i visszavágót. 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, kedd

RB Leipzig–Real Madrid 0-1 (0-0), gólszerzők: Díaz (64.)

Köbenhavn–Manchester City 1-3 (1-2), gólszerzők: Mattsson (34.), illetve De Bruyne (11.), B. Silva (45+1.), Foden (93.)

 

Borítókép: Gulácsi Péternek nem sok dolga akadt, a gólról nem tehetett (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.