Jürgen Klopp megszólalt, Szoboszlainak álom maradhat a Wembley

Sajtótájékoztatót tartott Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője, aki a jelenleg is sérült Szoboszlai Dominik visszatéréséről is beszélt. A német edző szerint most mindenki a jövő vasárnap esedékes Ligakupa-döntőre gondol, de épp elég baj, hogy Szoboszlai addig biztosan nem játszhat. Sőt Klopp úgy látja, a Wembley most csak álom maradhat a magyar középpályásnak.

2024. 02. 16. 14:08
English Premier League - Crystal Palace vs Liverpool
epa11018988 Dominik Szoboszlai of Liverpool looks on during the English Premier League match between Crystal Palace and Liverpool in London, Britain, 09 December 2023. EPA/DANIEL HAMBURY EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: DANIEL HAMBURY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton a Brentford vendégeként lép pályára az éllovas Liverpool a Premier League 25. fordulójában, a meccs előtt Jürgen Klopp a sérültek állapotáról is beszélt, így visszatérésének várható időpontjára is reagált.

English Premier League - Liverpool vs Chelsea
Szoboszlai január végén gólt ünnepelt a Chelsea ellen. Fotó: EPA/Adam Vaughan

– Az emberek most csak a kupadöntőre gondolnak, ami teljesen rendben van, de előtte játszunk még a Brentford és a Luton ellen is a bajnokságban, úgyhogy én még egy pillanatra sem gondolok a Chelsea elleni fináléra. „Nem játszhat a döntőben?” – kérdezgetik. Igen, az egy meccs, de van még két másik addig, és épp elég nagy baj, hogy azon sem játszhatnak – fakadt ki Klopp a sérültek miatt, majd konkrétumokat is elárult.

 

Szoboszlai döntős szereplése nem biztos

– Úgy gondolom, Szoboszlai Dominik a döntő környékén térhet vissza, majd meglátjuk, mi történik. egy vagy két héttel később. Ez nem jó, de nem lehetett elkerülni, ez van. Azt mondanám, hogy egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy Szoboszlai játszhat a döntőben, de talán igen, Trent pedig valószínűleg csak utána.

A Liverpool február 25-én, tehát jövő vasárnap játssza a Chelsea ellen a Ligakupa döntőjét a Wembley-ben. Szoboszlai legutóbb épp a Chelsea ellen lépett pályára, a január 31-i bajnokin gólt is fejelt a londoniak ellen, ám utána kiújult a sérülése, ami miatt azóta is képlékeny, mikor térhet vissza. A jelek szerint a Wembley most csak álom maradhat számára, de van még remény a pályára lépésére. Addig viszont szinte biztosan nem térhet vissza, így a Brentford elleni bajnoki után a jövő hét szerdán esedékes, Luton elleni meccset is kihagyhatja.

 

Borítókép: Szoboszlai Dominik jelen állás szerint nem biztos, hogy játszhat a Chelsea ellen (Fotó: EPA/Daniel Hambury)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.