Verstappen követi Hamiltont a Ferrarihoz? „Soha ne mondd, hogy soha!”

A Formula–1-es csapatok közül utolsóként a címvédő Red Bull mutatta be 2024-es autójának fényezését. Az eseményen természetesen a bikák háromszoros világbajnoka, Max Verstappen is részt vett, aki elmondta, eddig jónak látja az új versenygépét, és Lewis Hamilton csapatváltásáról is kifejtette a véleményét.

2024. 02. 16. 8:36
Hamilton Verstappen
Mercedes' British driver Lewis Hamilton warches as Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen is interviewed after winning the 2023 United States Formula One Grand Prix at the Circuit of the Americas in Austin, Texas, on October 22, 2023.. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlan döntésével felriasztotta a téli álmukból a Formula–1 szerelmeseit. A hétszeres világbajnok és a Mercedes 2013 óta tartó közös története a mostani idény végén befejeződik, és helyette az akkor már majdnem negyvenéves brit kiválóság a Ferrarinál folytatja a pályafutását. Bár Alonso kételkedik a szavaiban, Hamilton az elmondása szerint a gyerekkori álmát valósítja meg azzal, hogy a jövőben a tűzpiros autót kormányozhatja a pályán. Vajon a Red Bull csillagának, Max Verstappennek vannak hasonló vágyai? A holland pilóta a Red Bull csütörtöki autóbemutatóján választ adott erre a kérdésre.

Charles Leclerc (balra) megnyugodhat, Verstappen egyelőre nem akar a helyére ülni
Charles Leclerc (balra) megnyugodhat, Verstappen egyelőre nem akar a helyére ülni. Fotó: AFP/Giuseppe Cacace

– Nem akarok tiszteletlen lenni, mert nagyon tisztelem a Ferrari márkát, de boldog vagyok a helyemen. Kényelmesen érzem magam a mostani környezetemben, szóval nem keresek lehetőségeket a változtatásra. De tudják, soha ne mondd, hogy soha, mert az ember mindig új tapasztalatokat akar gyűjteni, viszont egyelőre nincsenek ilyen gondolataim – jelentette ki a címvédő. – Nem tudjuk, hogy miben egyeztek meg, mit ígért Lewisnak a Ferrari és a Mercedes, így nem tudunk őszinte véleményt mondani, hogy miért dönthetett így. De ha ő boldog ezzel a döntéssel, akkor szerintem ez nagyszerű dolog, és természetesen sok sikert kívánok nekik!

 

Keressenek három különbséget!

A technikai újításokat más csapatokhoz hasonlóan még a Red Bull sem mutatta be, csak az RB20-as fényezését. Bár mondhatnánk úgy is, hogy az RB19-ét, ugyanis nem lehet nagy változásokat észlelni a világverő autójuk festéséhez képest. Igazából kicsiket sem.

A Formula–1 X-oldalán a hozzászólók éppen ezért egy játékot folytattak, próbáltak megtalálni a két fénykép közötti különbségeket. Több-kevesebb sikerrel.

Viccet félretéve, a riválisok számára nem jó hír, hogy Verstappen első tapasztalatai pozitívak az autóról. A háromszoros vb-győztes a jövő heti, bahreini teszt előtt Silverstone-ban tett meg néhány kört a 2024-es járgányával.

– Sajnos elég nedves volt a pálya, csak esőgumikat használhattam, de minden remekül működött, ennek örülök. Nagyon várom, hogy megérkezzünk Bahreinbe, és megtapasztaljam, hogy valójában mire is képes az autó – mondta eltökélten Verstappen.

 

Verstappennek nem kell, Pérez pedig nem aggódik a jövője miatt

A Ferrarira vonatkozó válaszától eltekintve Verstappent aligha láthatjuk a közeljövőben vörösben, mivel 2028 végéig szól a Red Bull-lal két éve aláírt szerződése. Csapattársa, Sergio Pérez viszont akár már az idény végén távozhat, ha a mexikói nem egyezik meg a folytatásról a bikákkal. A 34 éves pilóta azonban egyelőre nem aggódik túl sokat emiatt, annak ellenére sem, hogy a tavalyi szezon során gyakran felmerült a kirúgásának lehetősége. Persze nem a Red Bulltól indultak ezek a pletykák.

Mint azt Pérez elárulta, egyelőre még csak nem is tárgyal a jövőről a csapattal. – Fontosnak tartom, hogy lássam, honnan indulunk, hogyan haladunk, miként fejlődünk. Szeretném figyelemmel követni, hogy miként fejlesztünk az idény során. Számomra ez a leglényegesebb az idény során.

 

Borítókép: Lewis Hamilton (a háttérben) és (Fotó: AFP/Chandan Khanna)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.