A Fradi van hátrányban, de edzőjük szerint aggódhatnak a görögök

Még koránt sincs lefutva a párharc, erről beszélt Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője, miután csapata csütörtökön 1-0-ra kikapott az Olimpiakosz otthonában az Európa-konferencialigában. A szerb szakember még Görögországból üzent a magyar szurkolóknak, és azt kérte tőlük, a budapesti visszavágó idejére teremtsenek pokoli hangulatot a pályán és azon kívül is, így hozzásegítve a Fradit ahhoz, hogy bejusson az Ekl legjobb tizenhat klubja közé. Az Olimpiakosz frissen kinevezett edzője, José Luis Mendilibar elismerte, hogy a mérkőzés egyes periódusaiban a Ferencváros jobban teljesített a csapatánál.

2024. 02. 16. 5:15
MENDILIBAR, José Luis
Pireusz, 2024. február 15. A spanyol José Luis Mendilibar, a görög Olimpiakosz vezetõedzõje a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott, Olimpiakosz - Ferencvárosi TC elsõ mérkõzésen a pireuszi Karaiszkakisz Stadionban 2024. február 15-én. MTI//Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcvankét percig bírta a Ferencváros az Olimpiakosz otthonában. Nem a nyomásról beszélünk, mivel a görögök hazai pályán sem tudtak egyértelmű fölénybe kerülni a magyar bajnokkal szemben. Kapott gól nélkül bírta ennyi ideig a Fradi, majd el-Kábi fejezett be sikerrel egy támadást a 83. percben, ezzel megnyerte a mérkőzést az Olimpiakosznak.

Ferencváros Olimpiakosz
Nagy csatát hozott a csütörtöki mérkőzés, amiből végül az Olimpiakosz került ki győztesen. Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Sztankovics kéréssel fordult a szurkolókhoz

Az 1-0-s végeredmény nem életbiztosítás a helléneknek, főként ha a magyar szurkolók teljesítik Dejan Sztankovics a jövő csütörtöki visszavágóra vonatkozó kívánságát. A szerb szakember nem volt maradéktalanul elégedett a játékvezetői ítéletekkel, a játékosai teljesítményére viszont nem volt egy rossz szava sem.

– Csalódott vagyok, mert az első félidőben remekül alkalmaztuk az eltervezett taktikát, hatvanöt-hetven percig megfelelően kontrolláltuk a játékot, sokat futottunk. Ne értsenek félre, az Olimpiakosz megdolgozott a sikerért, nem akarom kisebbíteni az érdemeit, de voltak olyan döntések, amelyekkel nem értek egyet – idézi az Origó az FTC vezetőedzőjét. 

– Lesz még egy visszavágó a saját közönségünk előtt, szóval egyáltalán nincs lefutva ez a párharc. Arra kérem a szurkolóinkat, hogy változtassák pokollá a Groupama Arénát. Legyen pokoli a légkör a pályán és a pályán kívül is!

Sztankovics hozzátette, az elemzőknek köszönhetően makulátlanul sikerült a Ferencváros felkészülése. Csak azt sajnálja, hogy a játékosokból a második félidőben kifogyott a szufla.

– Elemeztük az ellenfelet, a stábunk remek munkát végzett, nem is lepett meg bennünket semmivel az ellenfelünk. A cserék természetesen friss erőt, friss dinamikát hoztak az Olimpiakosz játékába, mi pedig az utolsó húsz-huszonöt percben elvesztettük a szervezettségünket. Nem szeretek veszteni, úgyhogy egyáltalán nem vagyok boldog, de büszke vagyok a játékosaimra, mert remekül küzdöttek. Apróságok döntöttek, és holnap elkezdünk még keményebben dolgozni, mert gondolom, sőt, tudom, hogy képesek vagyunk kijavítani a hibákat és még jobb teljesítményt nyújtani – mondta bizakodóan.

 

Amikor a görög újságírók José Luis Mendilibar érdemeiről kérdezték Sztankovicsot, a tréner kissé ingerülten felelt:

– Kiváló edző, aki Európa-ligát nyert. Valóban nehéz helyzetben vette át a csapatot, ahogy a Sevillát is, de óriási tapasztalata van, hiszen 1994-ben kezdte az edzősködést, akkor, amikor én az első profi meccsemet játszottam a Crvena zvezdában. Európa-ligát nyert, és lehet, hogy jövőre is megnyeri, de most a konferencialigában vagyunk, és lesz még ennek a meccsnek egy visszavágója, ezt ne felejtsük el! – hangsúlyozta a szerb szakember.

 

Mendilibar a Fradit dicsérte

Erre mutatott rá Mendilibar is a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. A 62 éves edző egyáltalán nem bízta el magát az 1-0-s győzelemnek köszönhetően, sőt!

– Nagyon fontos a jó kezdet, de még nem jutottunk tovább, mert az egy-nulla nem életbiztosítás, de kezdetnek megteszi. Remélhetőleg nem úgy fogunk kezdeni a visszavágón, mint most, mert a meccs elején a Fradi jobban játszott nálunk, és sok gondot okozott nekünk. Javulnunk kell, mert a továbbjutáshoz ez nem lesz elég. A Fradi szerintem elfáradt a végére, sok energiát beletett a meccsbe, ez pedig kiveszi az ember erejét. A cserék is sokat hozzátettek, és ki tudtuk használni a Fradi fáradtságát – foglalta össze az El-győztes spanyol szakember.

Borítókép: José Luis Mendilibar Dejan Sztankoviccsal a háttérben (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.