Hiányzik? Németh Nándor erős mondata Milák Kristófról + videó

Németh Nándor szándékosan kezdett erősen, érzékelte, hogy féltávnál még vezet, s noha végül ketten megelőzték, nagyon örül a történelmi vb-bronzéremnek a 100 méteres gyorsúszásban. Németh Nándor szerint a mostani ideje az olimpián a döntőbe jutáshoz lesz elég, Párizsban az éremhez 47 másodperchez közeli idő kell majd, amire képesnek tartja magát. A magyar sprinter Milák Kristófról is elmondta a véleményét, aki a váltókból mindenképpen hiányzik, emiatt neki is el kell gondolkozni, mitévő legyen, ám az úszás egyéni sportág, így mint mindenki, Milák is önmagáért felel.

2024. 02. 15. 20:41
Milák Kristóf, Németh Nándor
Debrecen 20220421 Úszó OB 50 gyors Milák Kristóf Németh Nándor Fotó Nemzeti Sport Árvai Károly Úszás Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kicsit erős volt a kezdés, azt is akartam, hogy kicsit szakadjak el a többiektől. Láttam, hogy a fordulónál előrébb vagyok, mint a kínai. Visszafelé kicsit halál volt, nyolcvanöt méternél jött a súly az egész testemre, de szerintem jó volt az egész úszás azon felül, hogy az utolsó 10-15 méteren van mit dolgozni. Boldog vagyok, és most kicsit félre is teszem az időmet – elevenítette fel Németh Nándor a 100 méteres gyorsúszás döntőjét a Dohában zajló világbajnokságon, amelynek során megszerezte a magyar úszósport első vb-érmét a klasszikus távon.

NÉMETH Nándor, Milák Kristóf, 100 méteres gyorsúszás, 100 gyors, váltó, olimpia, érem, Párizs, Doha, világbajnokság
Németh Nándor a vb-bronzzal. Nem kellett hozzá megdöntenie országos csúcsát. Fotó: MTI/Kovács TamásI

Németh Nándor az idejével és az eredményével is elégedett, miként fogalmazott, régóta üldözi már ezt az érmet. Majd arról beszélt, korábban a világversenyeken rendre a döntőben jött a blokk és gyengébben úszott, mint az előfutamokban, ezért is örül annak, hogy Dohában úszásról úszásra gyorsabb lett.

 

Németh Nándor szerint az olimpián legalább 47.2 mp kell az éremhez

Kérdésemre, hogy milyen idő kell majd a párizsi olimpián az éremszerzéshez, Németh Nándor a következőt felelte:

– Szerintem a 47.7-tel lehet majd döntőbe kerülni. Chalmers, Popovici, az amerikaiak, többen ott lesznek az olimpián, akik most nem voltak itt. Párizsban az éremszerzés szerintem 47.2 körül, talán 47.1-et kell úszni, majd meglátjuk. Szerintem ez nekem sem lehetetlen cél. 

 

Milák miatt a váltókat át kell gondolni

Németh Nándor elmondta, nem frusztrálta, hogy Milák Kristóf 2022 nyarán elvette tőle és 47.47 mp-re javította a 100 gyors országos csúcsát.

S hogy hiányzik-e neki személy szerint, illetve a csapatból Milák Kristóf?

– Igazából nekünk, többieknek csak a váltókra nézve hátrány, hogy Kristóf nincs itt, mert, ugye, nagyon jó erőember, tudjuk, mire képes, úgyhogy tényleg ott van a hiánya. Azon felül viszont az úszás egyéni sportág, mindenki a saját dolgára figyel. Nekünk így most a váltókat át kell gondolnunk, hogy mit is csináljuk az olimpián. Majd meglájuk, Kristóf hogy dönt, mindenki a saját maga életéért felel. Úgyhogy mi teljesen függetlenek vagyunk tőle, mindenki csinálja a saját dolgát, majd meglátjuk, mi lesz – egyenes válasz.

Milák Kristóf is érthetne belőle.

A teljes interjú itt hallgatható meg:

Borítókép: Milák Kristóf és Németh Nándor még 2022-ben. Azóta sok minden megváltozott bennük, körülöttük (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.