Tragédiák övezték Gulácsiék bajnoki meccsét Lipcsében

A Bundesliga 22. fordulójában az RB Leipzig hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Mönchengladbachot. A találkozó különös és szomorú hangulatban zajlott le, a szurkolók többnyire némán figyelték azt, ami a pályán történt. Ennek az oka az volt, hogy a mérkőzés előtt a vendégek egyik drukkere halálos balesetet szenvedett, egy lipcsei pedig a meccs előtt lett rosszul, és nem tudták megmenteni az életét.

2024. 02. 18. 7:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és is kezdett, majd végigjátszotta az RB Leipzig soros bajnoki mérkőzését a német Bundesliga 22. fordulójában. A két magyar válogatott futballista klubcsapata 2-0-ra legyőzte a Mönchengladbachot, és ez minden, amit magáról a mérkőzésről elmondani érdemes. Ezen a napon ugyanis Lipcsében nem a futball játszotta a főszerepet, két olyan súlyos tragédia övezte a találkozót, amelyek mindkét klubot érintették: a Mönchengladbach egyik szurkolója pénteken vesztette életét egy közlekedési balesetben, egy lipcsei pedig a stadionban lett rosszul. Megpróbálták újraéleszteni, majd a félidőben a klub az X-oldalán tudatta, hogy az illetőt már nem tudták megmenteni.

A két szurkolótábor tagjai ezek tudatában többnyire némán nézte a mérkőzést, így sokszor még azt is hallani lehetett, ahogy a játékosok beszélnek egymással, a meccs hajrájában pedig az emberek a telefonjaikkal világítottak, és az elhunytak emlékére énekeltek. 

A tabella élén álló Leverkusen 2-1-re győzött a Heidenheim vendégeként, és legutóbb május 27-én veszített tétmérkőzést, azóta a bajnokságban, a Német Kupában és az Európa Ligában is veretlen maradt. Ez 32 mérkőzést tartalmaz, ezzel a csapat beállította a Bayern München német csúcsát. A forduló érdekessége még, hogy a Hoffenheim, a Darmstadt és a Mainz mérkőzése is félbeszakadt, mert a szurkolók mindenféle tárgyat dobáltak a pályára, Németországban hetek óta így tiltakoznak a liga reformtörekvései ellen.

Borítókép: A szurkolók a telefonjaikkal világítva fejezték ki gyászukat Lipcsében (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.