Kázmér 2024. március 4.
logo

Ilyen kirobbanó volt a kanadaiak öröme a drámai vereségünk után Sopronban + videó

Magyar Nemzet
2024.02.12. 15:21 2024.02.12. 20:03
Ilyen kirobbanó volt a kanadaiak öröme a drámai vereségünk után Sopronban + videó

Drámai végjáték után dőlt el vasárnap Sopronban a női kosárlabdázók olimpiai kvalifikációs tornáján, hogy válogatottunk lemaradt a párizsi ötkarikás játékokról. Hiába vezetett 22 ponttal, végül 73-72-re kikapott a már révbe ért spanyoloktól, akik így Kanadát „vitték” magukkal az olimpiára.

A vasárnapi első mérkőzésen Kanada 86-82-re kikapott Japántól, amely így kijutott az olimpiára, az észak-amerikaiak sorsa pedig így a már szintén páholyba került spanyolok kezébe került. Amennyiben együttesünk legyőzte volna a spanyolokat, akkor Magyarország, Spanyolország és Japán jutott volna ki az olimpiára, és a magyar–spanyol meccs harmadik negyedének elején, 22 pontos vezetésünknél úgy tűnt, így lesz. Székely Norbert csapata azonban összeroppant, 73-72-re kikapott, így a spanyolok és japánok mellett a kanadaiak szerezték meg a kvótát.

Kanada
Nem a magyar válogatott, Kanada ért révbe Forrás: X/Canada Basketball

– Az egy hullámvasút, amikor a sorsod valaki más kezében van – nyilatkozta a kanadai csapatból Natalie Achonwa, aki a japánok elleni 12 pontot és 9 lepattanót jegyzett. – De nagyszerű volt együtt ünnepelni azt pillanatot, amikor az álmaink valóra váltak, és eldőlt, hogy Kanada ott lesz a párizsi olimpián. Soha semmire sincs garancia az életben. Lehetőségünk volt irányítani a sorsunkat, nem tudtuk, a szerencse azonban mellénk állt. Mindent megteszünk, hogy Kanadát méltón képviseljük az olimpián.

Kanada spanyol (!) vezetőedzője bízott a spanyol csapatban

Víctor Lapena, a kanadaiak spanyol (!) vezetőedzője a japánok elleni vereség után azt mondta, hogy büszke a csapatára, megérdemelnék, hogy kijussanak az olimpiára, és bíznak a spanyolokban, hogy kikaparják nekik a gesztenyét.

Azt nem tudni, hogy 22 pontos vereség után mennyire bízott benne…

A kanadai játékosok szálláshelyükön a televízióban nézték a találkozót, és így örültek az ölükbe hullott kvótának:

És percekkel később készülhettek a vidám kanadai csapatképek – a Hungary feliratú Boarding Pass pedig maradhatott a raktárban...

 

A csapatnak az NBA-ből a Toronto Raptors is gratulált:

Borítókép: A boldog kanadaiak (Forrás: X/Canada Basketball)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.