Székely Norbert: Nem lehetek büszke úgy, hogy nem leszünk ott az olimpián

Már 22 ponttal is vezetett a magyar női kosárlabda-válogatott Spanyolország ellen az olimpiai selejtezőtorna utolsó mérkőzésén, ám a második félidőben összeomolva 73-72-re kikapott. Ezzel szertefoszlott az olimpiai részvétel álma, ami nagyon megviselte a játékosokat és Székely Norbert szövetségi kapitányt is. Utóbbi feldúltan értékelt, és nem tud büszke lenni arra, hogy nálánál magasabban jegyzett csapatok ellen játszott a válogatott, mégis csak egy kosáron múlott a bravúr.

2024. 02. 11. 21:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ember nem volt a Novomatic Arénában vasárnap este, legalábbis magyar biztosan nem, aki a szünetben ne vette volna biztosra az olimpiát. A selejtezőtorna utolsó meccsén a magyar női válogatott szinte parádézott, megbénította az Európa-bajnoki ezüstérmes spanyolokat, ragyogó kosarakat szerzett, és az első félidő végére tetemes, 19 pontos előnyre tett szert! Ezt a folytatásban megtoldotta még hárommal, és senki sem számított arra, ami bekövetkezett.

IMG_7269
Dombai Réka küzd a spanyol védőkkel. Fotó: Csudai Sándor

Mintha kicserélték volna a csapatot. Hirtelen elillant az önbizalom, eltűnt az ötlet, egymást követték a butábbnál butább hibák, és a spanyolok a padlóról felállva 73-72-re megnyerték a mérkőzést. Azt a mérkőzést, amelynek számukra már nem volt tétje, hiszen biztos olimpiai résztvevőként léptek pályára, a magyar válogatott viszont csak győzelemmel válthatta volna valóra az álmát.

Kisírt szemű játékosok ballagtak az öltöző felé, és szemlátomást Székely Norbert szövetségi kapitány is feldúltan, meg-megakadva és nagy lélegzetet véve nyilatkozott: – Nemigen tudok most mit mondani, ilyet én még nem éltem meg a pályafutásom során. Borzalmas érzés volt a végén felfogni, hogy veszítettünk, teljesen kiürültem. Az első félidőben szépen és összeszedetten kosárlabdáztunk, a harmadik negyedben viszont lelassultunk, nem tudtuk bejátszani a labdát a palánk alá, ritmust vesztettünk, elbizonytalanodtunk, és ezzel saját magunkat vertük meg. A spanyolok folyamatosan jöttek ránk, és már nehéz volt bármit is tenni. Próbáltuk frissíteni a csapatot, de nem sikerült.

IMG_7254
Székely Norbert az első félidőben még örülhetett is. Fotó: Csudai Sándor

Arra a felvetésre, hogy a selejtezőtornán papíron három jóval erősebb csapattal mérkőzött meg a női válogatott, mégis csupán egy kosáron múlott a kijutása az olimpiára, Székely Norbert azt felelte, hogy igen, ez nagyon pozitív megközelítés, de percekkel a mérkőzés lefújása után nagyon nehéz így értékelni. A tény igaz, és büszkének kellene lennie erre, de nem lehet büszke úgy, hogy nem leszünk ott az olimpián, mert ez borzalmas.

– Ott volt a kezünkben a lehetőség, csak meg kellett volna ragadni, de mi nem ragadtuk meg. Rosszul reagáltunk az ellenfél védekezésének változására, béklyók kerültek a kezekre, a lábakra, nagyon nehéz lenne most elemezni. Egy négynapos torna végére mindenki elfárad, de most nem ezen múlott, hiszen a spanyolok is ugyanilyen fáradtak voltak. Mentális gondok miatt veszítettünk.

 

Borítókép: Székely Norbert edzőként még nem élt át ekkora csalódást (Forrás: Fiba.com)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.