„Soma zseniális!” „Hál Istennek van egy Vogel Sománk!”

Zalánki Gergő egyenlített a rendes játékidő védén, ugyanő lőtte be az utolsó ötméterest, Vámos, Manhercz és Vigvári is fontos gólt lőtt, mégis Vogel Soma volt az Olaszország elleni győzelem hőse a Dohában zajló vízilabda-világbajnokságon. A társak nem fukarkodtak a dicsérettel, maga Vogel Soma azonban úgy értékelt, ahogy szokott, végtelenül szerényen.

2024. 02. 07. 23:45
VOGEL Soma
Vizes vb - Vízilabda Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendes játékidő után 9-9-re állt a Magyarország–Olaszország csoportmeccs a vízilabda-világbajnokságon, így ötméteresek döntöttek a győzelemről. számtalanszor bizonyította már, hogy e műfaj specialistája, s ezúttal sem hagyta cserben a csapatot. Két büntetőt kivédett, egyet pedig szemmel vert, így nyerte meg e párbajt 6-5-re a magyar válogatott, a mérkőzést pedig 15-14-re és biztosította a helyét egyből a világbajnokság negyeddöntőjében.

VOGEL Soma, magyar vízilabda-válogatott, büntetőpárbaj, vízilabda-vb, ötméteresek, negyeddöntő, Magyarország, Olaszország
Vogel Soma így hárította Renzuto ötméteresét. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A társak természetesen Vogel Somát méltatták, a párbaj után, ami ITT nézhető meg.

– Könnyen meg is nyerhetük, s el is veszthettük volna a mérkőzést – mondta Manhercz Krisztián arra célozva, hogy az ötmétereseknél 3-1-es vezetés után Jansik és Angyal sikeres kísérlete is győzelmet ért volna, majd kimondta a lényeget:

A büntetőpárbajban hál Istennek van egy Vogel Sománk, aki megint odatette magát, amikor kellett.

Jansik Szilárd kiméri magának a penitenciát

– Nagy menet volt, az elején el tudtunk húzni 4-2-re, ott  úgy éreztem, hogy megfogtuk őket, hogy már a második negyedben fáradtabbak, mint mi, de visszajöttek, sőt, a végén kettővel is vezettek. De nem adtuk fel, soha nem fogjuk feladni, megmutattuk, hogy van tartásunk. Kaptunk szerencsétlen gólokat és elöl is hibáztunk nagyon sokat, de láttuk egymás szemében a hitet, ezért vagyunk mi nagybetűs csapat – ezt már a csapatkapitány Jansik Szilárd mondta, aztán persze ő is kilyukadt Vogel Sománál:

Soma zseniális

Jansik azt sem hallgatta el, hogy már ő lezárhatta volna a mérkőzést.

– Már én befejezhettem volna, emiatt egy kicsit bosszús vagyok, holnap lejövök és addig nem megyek haza, amíg be nem lövök tízet zsinórban. Le kellett volna zárni. Ha nem így alakul, borzasztó mérges lennék magamra – mérte ki magára a penitenciát, de persz elsősorban mégis annak örül, hogy megvan a győzelem, a csoportelsőség.

Vogel Soma: A végjátékban jók vagyunk

A főszereplő, a meccs hőse arra felvetésre, hogy csak a büntetőpárbajig volt izgalmas a mérkőzés, mert hát utána tudhattuk, hogy ő úgy is hozza a magáét, szerényen így reagált:

Ez kicsit nagyképű kijelentés lenne és el is utasítanám.

Aztán inkább rátért a mérkőzés egészének értékelésére.

– Elég hullámzó volt. Még voltak pontatlanságok, leginkább hátul, amiket javítani kell majd, viszont úgy néz ki, hogy a végjátékban jók vagyunk és mínusz kettőről megint fel tudtunk állni. A csapatjátékban kell még javulnunk a következő napokban. Úgy gondolom, hogy ez a mai siker ad nekünk egy elég nagy magabiztosságot, de a földön kell maradni és most kell igazán még nagyobb fokozatra kapcsolni és még koncentráltabbnak lenni.

Borítókép: Vogel Soma Echenique lövését védi a büntetőpárbaj utolsó körében (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.