Alcaraz megtalálta az ellenszert Marozsán Fábián ellen + videó

Marozsán Fábián másodszor nem tudta végrehajtani ugyanazt a bravúrt, avagy a kétszeres Grand Slam-bajnok Carlos Alcaraz visszavágott a magyar teniszezőnek. Az Indian Wells-i mesterverseny nyolcaddöntőjében Alcaraz két játszmában nyert, így Marozsán Fábián már nem veretlen a top 10-es játékosok ellen.

2024. 03. 12. 22:37
MAROZSÁN Fábián
Tatabánya, 2024. február 2. Marozsán Fábián játszik a német Dominik Koepfer ellen a Magyarország-Németország Davis-kupa selejtezõ mérkõzésen Tatabányán 2024. február 2-án. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián a pályafutásának mindössze harmadik mesterversenyén indulhatott idén Indian Wellsben, s tartotta eddigi jó sorozatát, ezúttal is eljutott a legjobb tizenhat közé. Tavaly Rómában Carlos Alcaraz legyőzése is kellett ehhez, most a kaliforniai sivatagban a nyolcaddöntőben futott össze újra a két teniszező. Marozsán harmadszor játszott top 10-es játékos ellen, az első két ilyen meccsét megnyerte, a címvédő Alcaraz viszont visszavágásra készült a magyar teniszező ellen.

Carlos Alcaraz Marozsán Fábián Indian Wells
Fotó: Getty Images/AFP/Clive Brunskill

Az első játékokban fej fej mellett haladtak, 3:3-nál azonban Alcaraz brékelte Marozsánt, majd fogadójátékkal zárta le a szettet is (6:3). Carlos Alcaraz először nyert játszmát Marozsán Fábián ellen, s hamar jelezte, hogy a magyar teniszező fő fegyverére, az ejtésre is felkészült, amellyel tavaly Rómában Marozsán az őrületbe kergette őt.

A második szettnek is a közepéig tartotta a lépést ellenfelével Marozsán, akkor Alcaraz szenzációs ponttal brékelt. Végül 6:3, 6:3-ra, magabiztosan nyert a spanyol, amivel Marozsán Fábián tavalyi bravúrja után ezúttal a papírforma igazolódott.

 

Alcaraz megvédheti a címét

Carlos Alcaraz a tavalyi, wimbledoni sikere óta nem nyert újabb tornát, így veszélybe került a második helye a világranglistán. Ha azonban megvédi a címét Indian Wellsben, akkor biztosan maga mögött tartja a rangsorban az Australian Open idei bajnokát, Jannik Sinnert.

A két játékos az elődöntőben futhat össze a tornán, ha mindketten eljutnak odáig.

Biztosan nem lesz már részese a végjátéknak Novak Djokovics, aki nagy meglepetésre a harmadik fordulóban kikapott az olasz Luca Narditól.

 

Marozsán beállíthatja a csúcsát

Marozsán Fábián egy körrel tovább jutott, mint Djokovics, s elégedett lehet a teljesítményével, azt nyilvánvalóan senki sem várhatta tőle, hogy örökké veretlen marad a top 10-es játékosok ellen.

A magyar játékos a jövő hétfői világranglistán beállíthatja eddigi legjobb helyezését (57.), de ha esetleg ez nem is történik meg, akkor is értékes pontokat szerzett Indian Wellsben. Jövő héten jön a napfényes dupla második állomása, Miami.

 

Borítókép: Marozsán Fábián a nyolcaddöntőig jutott Indian Wellsben (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.