Madridban drámai tizenegyespárbaj döntött a továbbjutásról a BL-ben

A Dortmund hazai pályán legyőzte 2-0-ra a PSV Eindhovent a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerda esti visszavágóján, és ezzel továbbjutott. Az Atlético Madrid–Internazionale párharcban tizenegyespárbaj döntött, a végén Lautaro Martinez csúnyán fölé lőtt, ezzel dőlt el, hogy az Atlético jutott a negyeddöntőbe.

2024. 03. 13. 23:01
UEFA Champions League - Atletico de Madrid vs. FC Inter
epa11219254 Atletico's goalkeeper Jan Oblak makes a save during the penalty shootout of the UEFA Champions League round of 16 second leg soccer match between Atletico de Madrid and FC Inter, in Madrid, Spain, 13 March 2024. EPA/Kiko Huesca Fotó: Kiko Huesca
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dortmund úgy fogadta hazai pályán a PSV Eindhovent, hogy az első meccs Hollandiában 1-1-re végződött. A németek nem teketóriáztak sokat azzal a visszavágón, hogy előnybe kerüljenek, ugyanis már a 3. percben megszerezték a vezetést Jadon Sancho góljával. A sokat kritizált angol Julian Brandt passza után volt eredményes, és úgy néz ki, a szerencsétlen Manchester Unitedes kitérője után kezd magára találni Dortmundban, hiszen a Bundesliga legutóbbi fordulójában is eredményes volt. Más kérdés, hogy Sancho a 75. percben sérülés miatt jött le a pályáról…

UEFA Champions League - Borussia Dortmund vs PSV Eindhoven
A Dortmund állva maradt a PSV ellen a BL-ben. Fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Csak az vigasztalhatta, hogy a mezőnyfölényben játszó Dortmund még akkor is vezetett és továbbjutásra állt a góljával, noha a második félidőben a PSV többször is egyenlíthetett volna, Hirving Lozano például a kapufát találta el. Aztán a 77. percben úgy tűnt, eldőlt a párharc: a sérült Sancho helyére beállt Marco Reus szabadrúgása után Niclas Füllkrug talált a kapuba, de les miatt végül nem adták meg a gólt. Végül ugyanez a páros fordított felállásban zárta le a párharcot: a 95. percben Füllkrug gólpasszából Reus volt eredményes. 2-0 lett a meccs vége, a párharcot pedig 3-1-gyel húzta be a Dortmund.

Pokoli hangulat és drámai végjáték Madridban

A másik szerda esti visszavágót pokoli hangulat vezette fel Madridban, ahol az Atlético-drukkerek a Real Madrid sztárját, Vinícius Juniort gyalázták rasszista rigmusokkal. Az első meccsen az Inter hazai pályán 1-0-ra nyert. Innen indult a meccs, és Simone Inzaghi csapata bízhatott a remek formájában: a milánóiak zsinórban 13 tétmeccsen aratott győzelemmel a hátuk mögött érkeztek Madridba.

A 33. percben pedig idegenben is megszerezte a vezetést az Inter. Egy kontrát vitt végig villámgyorsan az olasz csapat, amelynek a végén Dimarco lőtt a kapuba. Azonban még ünnepelni sem nagyon volt idő, az Atlético ugyanis mindössze két perccel később kiegyenlített: az Inter rövid felszabadítása után Benjamin Pavard még ügyetlenkedett is egy sort, aminek egy Antoane Griezmann-gól lett a következménye.

UEFA Champions League - Atletico de Madrid vs. FC Inter
Diego Simeone izgul csapatáért, az Atlético Madridért az Inter ellen. Fotó: EPA/Mariscal

Az 1-1 ugyanakkor még mindig az Internek kedvezett, de az Atlético a második félidő hajrájában megfordította a meccset, a 87. percben Memphis Depay kapott labdát Kokétól, majd fordulás után a kapuba lőtt. Ezzel 2-1-re vezetett a meccsen a Madrid, összesítésben kiegyenlített, és hosszabbításra mentette a párharcot. Valójában a gyengén muzsikáló Inter örülhetett, hogy eljutott addig, ugyanis az Atlético nagyon nyomott a rendes játékidő végén, kapufát is lőtt, Correa pedig ziccert rontott. 

A hosszabbítás sem hozott döntést, következett a tizenegyespárbaj, amelynek kulcsfigurája az Atlético kapusa, Oblak volt, aki fontos védéseket mutatott be, három Inter-játékos is hibázott. Igaz, utolsóként Lautaro Martínez lövését nem kellett Oblaknak védenie, a milánói csapatkapitány csúnyán fölé lőtte a labdát. Ezzel dőlt el az Inter kiesése, az Atlético továbbjutása.

Kialakult a negyeddöntő mezőnye

Pénteken sorsolják ki a BL-negyeddöntő párosítását, a következő csapatok maradtak versenyben: Atlético Madrid, Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Arsenal, Bayern München, Dortmund, PSG.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Borussia Dortmund (német)–PSV Eindhoven (holland) 2-0 (1-0), gólszerzők: Sancho (3.), Reus (95.) – továbbjutott: a Dortmund, 3-1-es összesítéssel.

Atlético Madrid (spanyol)–Internazionale (olasz) 2-1 (1-1, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel 3-2, gólszerzők: Griezmann (35.), Depay (87.), illetve Dimarco (33.) – továbbjutott: az Atlético Madrid, tizenegyesekkel

Borítókép: véd a tizenegyespárbajban (Fotó: EPA/Kiko Huesca)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.