Vinícius gyalázása, lovas rendőrök és lángok vezették fel a BL-meccset + videó

Az Atlético Madrid szurkolói látványra is pokoli hangulatot teremtettek már a stadionon kívül is az Internazionale elleni visszavágó előtt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében szerda este. A madridiak rasszista rigmusokkal hangoltak, amelyeknek célpontja a városi rivális Real Madrid sztárja, Vinícius Júnior volt.

2024. 03. 13. 21:18
UEFA Champions League - Atletico de Madrid vs. FC Inter
epa11218773 Atletico's fans light flares as they receive the bus of their team before the UEFA Champions League round of 16 second leg soccer match between Atletico de Madrid and FC Inter, in Madrid, Spain, 13 March 2024. EPA/Sergio Perez Fotó: Sergio Perez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BL-nyolcaddöntő első felvonásán az Inter hazai pályán 1-0-ra legyőzte az Atlético Madridot, innen indult a visszavágó Spanyolországban. A hazai drukkerek félelmetes, pokoli hangulatot teremtettek, már a meccs előtt, a stadionon kívül égtek a görögtüzek, és lovas rendőröknek kellett vigyázniuk a rendet.

Azt viszont ők sem tudták megakadályozni, hogy az Atlético-drukkerek ne köszörüljék a nyelvüket Vinícius Júnioron, akinek pedig a Real Madrid futballistájaként ehhez a konkrét meccshez semmi köze. A brazil most már hosszú ideje rasszista támadások áldozata, és az Atlético szurkolói a rigmusaikban most újra lemajmozták őt.

Vinícius rasszista gyalázása:

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a csapat legutóbbi bajnokija után vette védelmébe Viníciust, aki szerinte a futballtörténelemben az egyik legtöbb szenvedést megélő, legtöbb provokációt eltűrő játékos, nem csoda, hogy olykor elszakad nála a cérna. Úgy, mint a Real múlt heti BL-meccsén a Lipcse ellen, amikor a magyar válogatott torkának esett.

Telt ház fogadta a csapatokat az Atlético–Inter meccsen, stadionon belül is pokoli a hangulat. Az Atlético hazai pályán 2-1-gyel húzta be a rendes játékidőt, így 2-2-es összesítésnél következett a ráadás, majd a tizenegyespárbaj, amelynek a végén a madridiak jutottak be a negyeddöntőbe.

Borítókép: Lovas rendőrök és lángba borult utcák az Atlético–Inter meccs előtt (Fotó: EPA/Sergio Perez)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.