A papírforma alapján egyértelmű az Atlético–Inter visszavágó

Nehéz feladat előtt áll a formaingadozással küzdő és felemás teljesítményt nyújtó Atlético Madrid a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának visszavágóján, amelyen az egygólos előnnyel érkező és kirobbanó formában futballozó Internazionalét fogadja szerdán.

2024. 03. 13. 5:34
null
FBL-EUR-C1-INTER-ATLETICO-MADRID Fotó: GABRIEL BOUYS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Internazionale stabil formájáról árulkodik, hogy legutóbb szeptember végén szenvedett vereséget tétmérkőzésen, illetve december 29. óta sorozatban 13 összecsapáson győzött. Az olasz bajnoki cím szinte már az Inter zsebében van, tíz fordulóval az idény zárása előtt ugyanis 16 pont az előnye a második AC Milannal szemben. A csapat így minden erejével a BL-re koncentrálhat, ahol az előző kiírásban döntőig jutott, s ott 1-0-s vereséget szenvedett a Manchester Citytől.

A nyolcaddöntő első meccsén az olasz együttes 1-0-ra legyőzte az Atléticót, és a február eleje óta felemás eredményeket elérő spanyol fővárosi csapat azóta sem talált igazán magára. Diego Simeone tanítványai az Intertől elszenvedett vereség után döntetlenre voltak csak jók a nyeretlenül sereghajtó Almería otthonában a La Ligában, aztán kettős vereséggel búcsúztak a Király Kupa elődöntőjében a Bilbaóval szemben, majd – bár legyűrték otthon a Betist – múlt szombaton a kieső helyen álló Cádiz vendégeként megint kikaptak, ezúttal 2-0-ra. Igaz, hazai pályán az Atlético magabiztos, 14 meccséből egy döntetlen mellett 13-at megnyert a La Ligában.

Néhány hiányzó mindkét oldalon van, az Internél vádlisérülés miatt minden bizonnyal harcképtelen lesz az odavágó egyetlen gólját szerző, osztrák válogatott Marko Arnautovic, továbbá Augusto is sérült, a spanyoloknál pedig Lemar és Azpilicueta maródi, de kétséges Griezmann és Giménez játéka is. Az Inter továbbjutása valószínűbb, de az Atlético okozott már néhányszor meglepetést a BL-ben.

A másik szerdai visszavágón a Borussia Dortmund látja vendégül a PSV Eindhovent, az első meccsen Hollandiában 1-1-es döntetlen született. A két együttesnek ez lesz a negyedik mérkőzése a Bajnokok Ligája történetében, s ezek közül még egyet sem sikerült megnyernie az eindhoveni alakulatnak. A 2002/2003-as kiírás őszi szakaszában a Dortmund 3-1-re diadalmaskodott vendégként, majd 1-1-et játszott riválisával saját közönsége előtt, ahol a mostani kiírás csoportkörében sem az AC Milannak, sem a Paris Saint-Germainnek, sem pedig a Newcastle Unitednek nem sikerült győznie.

A BL nyolcaddöntője a két ma esti találkozóval véget ér, a negyeddöntő párosítását péntek délben sorsolják ki.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, visszavágók:
Atlético Madrid (spanyol)–Internazionale (olasz) 21.00 (tv: M4 Sport), az első mérkőzésen 0-1
Borussia Dortmund (német)–PSV Eindhoven (holland) 21.00 (Sport 1), az első mérkőzésen 1-1. 

Borítókép: Griezmann és Darmian a milánói meccsen (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.