Joshua a brutális KO-val Ukrajnába és a Cigánykirálynak is üzent az éjjel + videó

Brutális KO-val győzte le Anthony Joshua a UFC korábbi nehézsúlyú bajnokát, Francis Ngannou-t péntek éjjel Rijádban. A britek korábbi világbajnokát már többször leírták, de ő a meggyőző sikere után a Cigánykirálynak üzent: Joshua szerint Tyson Fury helyett immáron őt illetné meg a vb-öv. Sőt már olyan vélemények is akadnak, amelyek szerint az ukránok bajnokának, Olekszandr Usziknak is van oka a félelemre.

2024. 03. 09. 12:11
Boxing - Anthony Joshua vs. Francis Ngannou
epa11208405 Anthony Joshua (C) gestures after knocking out Francis Ngannou (not pitured) at the conclusion of their heavyweight boxing bout in Riyad, Saudi Arabia, 09 March 2024. EPA/STRINGER Fotó: STRINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anthony Joshua korábban kétszer is uralta a nehézsúlyt profi bokszban, amikor az összes jelentős szervezet világbajnoki címét egyszerre birtokolta, ám miután 2021-ben és 2022-ben egymás után kétszer vereséget szenvedett Olekszandr Usziktól, sokan már leírták. Azóta ugyan volt tavaly három győzelme a 34 éves klasszisnak, de egyik sem szólt akkorát, mint a péntek éjjel Francis Ngannou-ra mért brutális KO Szaúd-Arábiában.

Boxing - Anthony Joshua vs. Francis Ngannou
Anthony Joshua brutális KO-val győzte le Francis Ngannou-t. Fotó: EPA/Stringer

A tízmenetesre tervezett meccs már a második menetben véget ért. Joshua az első felvonás végén is padlóra küldte ellenfelét, majd a másodikban ismét, de Ngannou felállt és folytatta, amit Joshua könyörtelenül megbüntetett, harmadszor is leütötte a ketrecharcost, akit ezután már leléptettek.

Ngannou eredendően MMA-s, és a UFC-ben volt nehézsúlyú világbajnok, de elképesztő ütőerővel rendelkezik, és már a második profi bokszmeccsét vívta. Az elsőre tavaly került sor a WBC világbajnoka, Tyson Fury ellen, és Ngannou akkor igencsak helytállt. Sokan csalást kiáltottak, amikor megosztott pontozással a megszégyenült Cigánykirályt hozták ki a meccs győztesének, akit Ngannou egy balhoroggal le is ütött a meccsen.

Joshua a Cigánykirály vb-övét követeli magának

Győzelme után Joshua erre is emlékeztetett a mostani meccs után: – Francis Ngannou valójában legyőzte a WBC nehézsúlyú világbajnokát, úgyhogy most nekem járna a világbajnoki cím – jelentette ki a brit, aki ezzel a Cigánykirálynak, Furynak üzent.

Joshua teljesítménye szakértők szerint azonban a nehézsúlyt most uraló Usziknak is beszédes lehet. A cirkálósúlyból fellépő ukrán jelenleg a WBA, az IBF, a WBO és az IBO világbajnoka.

– Hiába győzte le kétszer is Joshuát, most még Uszik is azt mondhatja, hogy „b…ssza meg” – vélekedett a korábbi profi világbajnok, Carl Frampton.

Borítókép: Anthony Joshua kiütéssel jelezte, hogy van még benne kakaó (Fotó: EPA/Stringer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.