Őszinte beszélgetés vár a Diósgyőr futballistáira, a mentalitás és a szenvedély is csak pislákolt Zalaegerszegen + videó

Komoly vereséggel zárult le a Diósgyőr négymeccses veretlenségi szériája, a miskolciak egy ellenében öt gólt kaptak Zalaegerszegen, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombat esti mérkőzésén. A vereség után több kérdés is felmerült a vendégcsapat vezetőedzőjében.

2024. 03. 31. 12:58
A Diósgyőr vezetőedzője, Vladimir Radenkovics először tapasztalta meg a vereséget Magyarországon. Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról mi is beszámoltunk, a Zalaegerszeg fölényes, 5-1-es győzelmet aratott vendéglátóként a Diósgyőr ellen az OTP Bank Liga 26. fordulójának szombat esti mérkőzésén. A miskolciak remek formában várták a meccset, ám fordult a kocka: a ZTE három nyeretlen bajnoki után győzött újra, míg a DVTK négy veretlen meccset követően veszített ismét.

Radenkovics nem érti

Minden sorozatot figyelembe véve a zalaegerszegi volt a februárban kinevezett DVTK-edző, Vladimir Radenkovics hatodik mérkőzése a vendégcsapat élén, a szerb szakember most veszített először együttesével.

– Tíz perc után elveszítettük a fejünket, és úgy játszottunk, ahogy korábban sosem, és nem is gyakoroltunk az edzéseken ezt a játékot. Fontos kérdés számomra, hogy miért történt így. A játékosok számára pedig fontos tanulság, hogy ha jó csapat akarunk lenni, amelyik eredményes is, akkor nem szabad a korábbi néhány mérkőzésen történteken gondolkodni. A múltat magunk mögött kell hagyni, hiszen minden mérkőzés egy új kihívást jelent, ahol újabb pontokat lehet szerezni – kezdte Radenkovics, akit klubja honlapja idézett. – Amikor 2-0 után Pernambuco szépített, ismét hinni kezdtünk az egyenlítésben, a győzelemben, azonban a hazaiak nagyon gyorsan megszerezték a harmadik góljukat, ami visszalökött minket a földre. Gratulálok a Zalaegerszegnek, ma megmutatták, hogyan kell küzdeni a pontokért! Szombat este több játékos is enerváltnak tűnt, ami kérdéseket vet fel bennem is, és a kispadon úgy éreztem, hogy nemcsak ötvenszázalékos energiával játszottunk, hanem a mentalitás és a szenvedély is csak ötven százalékon pislákolt. Ennek az okáról őszintén kell beszélni az öltözőben, de nem szabad, hogy leromboljuk a csapat és a stáb között kialakított jó hangulatot. A lehető legalaposabban ki kell elemezni a vereség okait, s utána, amint lehet, el kell felejteni a mai találkozót.


Húsvéti ajándék

A zalaegerszegieket felkészítő Márton Gábor érthetően elégedetten nyilatkozott az 5-1-es siker után.

– A ZTE-szimpatizánsok nagyon szép húsvéti ajándékot kaptak, de mi, a stáb is. A játékosok fantasztikus teljesítményt nyújtottak, szinte egytől egyig. Sok és szép gólt rúgtunk, minden dicséretet megérdemelnek, mert felálltak egy méretes vereséget követően – mondta Márton, aki csapata válogatott szünet előtti, 5-1-es debreceni vereségére utalt.

 

Két mérkőzés húsvétvasárnap

A bajnokság aktuális köre vasárnap zárul: előbb 15.30-tól a Paks fogadja az Újpestet, majd 18.00-tól a Mezőkövesd vendége lesz a címvédő Ferencváros. Noha a Fradi egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, kétpontnyi előnnyel vezeti a bajnokságot, ám amennyiben a paksiak győznek a korábbi találkozón, átmenetileg átvehetik a vezetést. 

Labdarúgó NB I, 26. forduló
Péntek
Puskás Akadémia–Fehérvár 0-0

Felcsút, Pancho Aréna, 3617 néző. Játékvezető: Erdős.

Szombat
Kisvárda–DVSC 1-3 (1-1)

Kisvárda, Várkerti Stadion, 2500 néző. Játékvezető: Vad II. 

Gólszerzők: Mesanovic (5.), ill. Vajda B. (38.), Domingues (54.), Manrique (90.)

MTK Budapest–Kecskemét 2-2 (1-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2228 néző. Játékvezető: Káprály. 

Gólszerzők: Hej (41.), Molnár R. (50.), ill. Szendrei (34.), Helmich (87.)

ZTE–DVTK 5-1 (2-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 3310 néző. Játékvezető: Bognár T. 

Gólszerzők: Sajbán (26., 90+3.), Mance (36. – 11-esből), Croizet (62.), Lunde (80. – öngól), ill. Pernambuco (60.)

Vasárnap
Paks–Újpest 15.30 (tv: M4 Sport)
Mezőkövesd–Ferencváros 18.00 (tv: M4 Sport)

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.