Hármat vágott a Debrecen a Kisvárdának a szép gólok meccsén + videók

Az 5. percben megszerezte a vezetést, mégis folytatódott a Kisvárda rossz sorozata, zsinórban harmadik meccsét is elveszítette a labdarúgó NB I-ben. A 26. fordulóban a Debrecen hozta el a három pontot a kiesés elől menekülő csapat otthonából, a hajdúságiak 3-1-re győztek. Az MTK és a Kecskemét nem bírt egymással, míg a Zalaegerszeg kiütötte a Diósgyőrt.

2024. 03. 30. 17:21
A háromból két debreceni gólszerző: Brandon Domingues (balra) és Christian Manrique
A háromból két debreceni gólszerző: Brandon Domingues (balra) és Christian Manrique Fotó: Kovacs Peter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a Kisvárda, hiszen arra hajtott, hogy két vereség után végre győzzön az NB I-ben. A fáradozásainak gyorsan meglett a gyümölcse, Jasmin Mesanovic már az ötödik percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Aztán a Debrecen egyre inkább megérkezett a mérkőzésbe, aminek három gól lett az eredménye. Vajda Botond a 38. percben tekert a jobb felsőbe, ezzel a góllal egyenlített ki a DVSC. Íme:

nagyon aktív volt a mérkőzésen, az első és a második gólt is a debreceni csapatkapitány készítette elő. A második találat előtt a tizenhatos sarkáról tökéletesen a kapu elé jutatta a labdát, amit aztán Brandon Domingues a hálóba bólintott.

Egy jól eltalált góllal Christian Manrique állította be a 3-1-es végeredményt a 90. percben.

A Debrecen győzelmével a tabella negyedik helyére ugrott előre. A Kisvárda maradt tizenegyedik, de a 26. forduló végére akár az utolsó helyre is visszacsúszhat, ha a Mezőkövesd borítja a papírformát, és legalább egy pontot otthon tart a címvédő Ferencváros ellen.

Nem bírt egymással az MTK és a Kecskemét

Hiába kezdte jobban a mérkőzést az MTK, az első gólt a kecskeméti Szendrei Ákos szerezte meg a 34. percben. Gyorsan jött a hazai válasz Hej Viktor révén, sőt, a kék-fehérek a szünet előtt még fordíthattak is volna, ám Nemanja Antonov tizenegyese kimaradt. A második félidőben az MTK játszott fölényben, amit Molnár Rajmund egy korai góllal alapozott meg. Bár a fővárosiak folyamatosan rohamoztak, hogy lezárják a mérkőzést, erre nem került sor, ami végül megbosszulta magát, mert a Kecskemét a semmiből betalált, így 2-2-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Helmich Pál egyenlítő gólja:

Gólgála Zalaegerszegen

A Zalaegerszeg három nyeretlen bajnokival a háta mögött vágott neki a legutóbbi két meccsét megnyerő Diósgyőr elleni mérkőzésnek, a két csapat formája alapján semmi előjele nem volt annak, ami szombaton következett. A Zete a 36. percre 2-0-ra elhúzott, és bár a DVTK szépíteni tudott a 60. percben, a hazaiak három góllal válaszoltak erre, ezzel 5-1-re diadalmaskodtak.

Labdarúgó NB I, 26. forduló:

Péntek:
Puskás Akadémia–Fehérvár 0-0, Pancho Aréna, 3617 néző, jv.: Erdős.

Szombat:
Kisvárda–DVSC 1-3 (1-1), Várkerti Stadion, 2500 néző, jv.: Vad II. Gólszerzők: Mesanovic (5.), ill. Vajda B. (38.), Domingues (54.), Manrique (90.)
MTK Budapest–Kecskemét 2-2 (1-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2228 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Hej (41.), Molnár R. (50.), ill. Szendrei (34.), Helmich (87.)
ZTE–DVTK 5-1 (2-0), ZTE Aréna, 3310 néző, jv.: Bognár T. Gólszerzők: Sajbán (26., 90+3.), Mance (36. – 11-esből), Croizet (62.), Lunde (80. – öngól), ill. Pernambuco (60.)

Vasárnap:
Paks–Újpest 15.30
Mezőkövesd–Ferencváros 18.00

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.