Valter Attila nagy bejelentést tett, nincs több titok

A kerékpáros szaklapok biztosra vették, hogy Valter Attila ott lesz az idei Giro d’Italia mezőnyében, de a Visma–Lease a Bike magyar versenyzői ezt eddig nem erősítette meg, miként a holland csapat sem. Ma azonban hivatalos lett.

2024. 03. 29. 14:19
Valter Attila az ikonikus rózsaszín trikóval
Valter Attila az ikonikus rózsaszín trikóval Fotó: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január végi hír volt a kerékpáros szaklapokban, hogy egy év kihagyás után újra ott lehet a Giro d’Italia mezőnyében A hírek arról is szóltak, hogy honfitársunk – aki 2021-ben három napon keresztül viselte az olasz kerékpáros-körverseny összetettjében élen állót megillető, legendás rózsaszín trikót – utolsóként került be a Visma–Lease a Bike csapatának nyolcfős keretébe, amely így állhat össze: Wout van Aert (belga), Olav Kooij (holland), Cian Uijtdebroeks (belga), Wilco Kelderman (holland), Robert Gesink (holland), Edoardo Affini (olasz), Jan Tratnik (szlovén), Valter Attila.

Valter Attila
Forrás: Facebook/Attila Valter/Cor Vos

A Giro d’Italia hagyományosan az év első Grand Tourja , amelyet idén május 4–26. között rendeznek meg. A rajt Olaszország északi részén, Venaria Reale településen lesz, a befutó pedig Rómában. Valter negyedszer indulhat az olasz körversenyen.

A Visma–Lease a Bike terve az volt tehát, hogy a csapat egyik kiemelt embere lesz Wout van Aert, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes belga bringás azonban szerdán többedmagával hatalmasat bukott a Dwars door Vlaanderen egynapos versenyen, a kulcscsontja és több bordája is eltört, és  ki tudja, mikor tér vissza.

 

Valter Attila: Irány a Giro!

De mint említettük, Valter Attila Giro-részvételét már Van Aert nagy bukása és sérülése előtt biztosra vették a szaklapok. Ma pedig Valter ezt a közösségi oldalán megerősítette egy „ Végtelen szerelem, irány a Giro” üzenettel. S a fotón ott van az egyik rózsaszín trikója, bekeretezve, amit még a Groupama–FDJ színeiben nyert.
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.