Óriási bukás után Valter Attila csapattársának több csontja is eltört + videó

A kulcscsontja és több bordája is eltört Wout Van Aertnak, aki többedmagával bukott hatalmasat szerdán a Dwars door Vlaanderen egynapos országúti kerékpáros viadalon. Ezzel Valter Attila klasszis csapattársának a tavaszi szezonja is veszélybe kerülhet.

2024. 03. 27. 20:23
A kulcscsontja és több bordája is eltört Wout Van Aertnak, aki többedmagával bukott szerdán a Dwars door Vlaanderen egynapos országúti kerékpáros viadalon. Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wout Van Aert, a Visma-Lease a Bike olimpiai és világbajnoki ezüstérmes belga bringása lenne csapata egyik kiemelt embere a májusi Giro d’Italián, amelyen a segítők között az előzetes tervek alapján – egybehangzó sajtóértesülések szerint – ott lesz a magyar bajnok is.

A 29 esztendős Van Aert a vasárnapi flandriai körverseny és a jövő vasárnapi Párizs–Roubaix előtti utolsó viadalon került a földre egy nagyobb bukásban, majd percekig ült fájdalmak között az aszfalton, mielőtt mentővel kórházba szállították.

Van Aert hatalmas bukása a tömegben, úgy dőltek el a kerékpárosok, mint a dominók:

A holland istálló X-en azt írta: Van Aert kulcscsontja és több bordája törését is megállapították a vizsgálatok során. Így biztosan kihagyja az öt legnagyobb egynapos megmérettetés, a Monumentumok közé tartozó két versenyt. Ezek lettek volna a fő céljai tavasszal, felépülése pontos idejét azonban nem tudta megbecsülni a Visma.

A szerdai versenyt Van Aert csapattársa, az amerikai Matteo Jorgenson nyerte, a nőknél is vismás versenyző, a holland Marianne Vos győzött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.