Dárdai megríkatta egy játékosát, a Hertha a 93. percben kapott pofont

Kalandos úton jutott el az 1-1-es döntetlenig a Hertha és a Hannover a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának pénteki játéknapján. Dárdai Palkó gólpasszt adott, gyorsan vezetést szereztek a házigazda berliniek, de a 93. percben kapott góllal elbukták a győzelmet. A Hertha vezetőedzője, Dárdai Pál egy fiatal játékosa teljesítményével nagyon nem volt elégedett, és ezt az öltöző helyett már a pályán megmondta neki.

2024. 04. 27. 8:59
Dárdai Pál a Hannover elleni mérkőzésen
Dárdai Pál a Hertha vezetőedzőjeként. Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/SOEREN STACHE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három Dárdai fivér közül a Hannover ellen csak Palkó volt a csapatban. Ő fontos szerepet is játszott a bajnoki mérkőzésen: az ő szöglete után Marc-Oliver Kempf fejesgóljával szerzett vezetést a Hertha a 13. percben. Dárdai Palkót 82 perc után cserélte le az édesapja, Pál, és ekkor már úgy tűnt, hogy a zsebükben van a győzelem, de hátra volt a feketeleves, a 93. percben Enzo Leopold szintén fejesgóllal egyenlített, a Hannover pedig ezzel pontot rabolt Berlinből. Ráadásul ezzel az is eldőlt, hogy a hetedik Hertha már nem végezhet osztályozót érő helyen az idényben.

Ibrahim Maza
Ibrahim Maza teljesítményével nem volt elégedett (Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Soeren Stache)

Dárdai Pál a mérkőzés végén nem lehetett boldog a csapata pontvesztése miatt, de valójában már az első félidő után sem volt az, amikor még 1-0-ra vezetett a Hertha. A magyar vezetőedző ezért azt sem várta meg, hogy az öltözőbe érjenek a játékosai, egy 18 éves tinédzsernek már a pályán hevesen magyarázta, hogy miben kellene javulnia a folytatásra.

Dárdai is átélte ugyanezt

A Kicker úgy tudja, Ibrahim Maza néhány könnyet is elhullajtott a kritika miatt, de Dárdai úgy érzi, ez fontos lecke volt a támadó középpályásnak.

– Elfogadhatatlan, hogy valaki így álljon hozzá a védekezéshez. Nem sétálgathat, nem az utánpótlásban játszik – nyilatkozta a Hertha vezetőedzője a lefújást követően a Sky-nak, majd a sajtótájékoztatón részletesebben is elmondta a véleményét: – Most már megértette, és örökre meg kell jegyeznie, hogy nem álldogálhat a pályán, ki kell vennie a részét a védekezésből. A második félidőben már jóval fegyelmezettebb volt. Annak idején én is megkaptam ugyanez Jürgen Röbertől, és egy életre megjegyeztem.

A keret tapasztaltabb játékosai megértették Dárdai tetteit, mint mondták, olykor szükség van a kemény szavakra is.

– Egy labdarúgó erősebb lesz, ha ilyesmi történik, egyszerűen túl kell esnie rajta. Az más kérdés, hogy néha nem megérdemelt a kritika. De időről időre meg kell hallgatnod ezt is – magyarázta Fabian Reese, hozzátéve, hogy Maza szerinte is összekapta magát a második félidőre.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.