Újra kakaskodnak: Horner alaposan kiosztotta az udvarló Wolffot

Korábban szinte mindennapos volt, hogy Christian Horner és Toto Wolff, azaz a Formula–1-es Red Bull és Mercedes istálló csapatfőnökei egymásnak üzengettek. Amióta nincs nagy csatározás az autóik között, Horner és Wolff is visszafogta magát, de újra találtak okot a kakaskodásra. Max Verstappent.

2024. 04. 23. 13:14
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a japán versenyhétvégén
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a japán versenyhétvégén Fotó: EPA/FRANCK ROBICHON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mercedes és a Red Bull 2021-ben hatalmas csatát vívott egymással – nemcsak a pályán, hanem a kamerák előtt is, Toto Wolff és Christian Horner folyton egymást szidta. Az elmúlt két idényben már a Mercedes nem tudta felvenni a versenyt a Red Bull-lal, így az üzengetésnek is vége szakadt.

Wolffnak sikerült felhúznia Hornert
Wolffnak sikerült felhúznia Hornert (Fotó: EPA/Ali Haider)

Wolffnak viszont sikerült ismét felhúznia Hornert. Az osztrák szakember ugyanis látványosan „udvarol” a Red Bull háromszoros világbajnokának, Max Verstappennek, szinte minden interjújában megemlíti, hogy szívesen látná őt a csapatánál. az idény végén távozik a Mercedestől, így az ő helyére keresnek valakit a németek, és az első számú jelöltjük a holland pilóta – annak ellenére, hogy Verstappent 2028 végéig szerződés köti a Red Bullhoz. 

Wolff azután kezdett a hadjáratába, hogy azt kezdték pletykálni, Verstappen Horner zaklatási botránya miatt távozhat az energiaitalosoktól. A Red Bull csapatfőnökét egy alkalmazottja azzal vádolta meg, hogy szexuális tartalmú üzeneteket küldött neki. Hornert felmentették a vádak alól, de az ügy belső viszályokat okozott az alakulatnál, Max édesapja, Jos Verstappen például távozásra szólította fel a csapatfőnököt.

Horner biztos Verstappen maradásában

Az elmúlt hetekben mintha megnyugodott volna a helyzet a bikáknál, és Horner abban bízik, hogy pilótája náluk folytatja. Már csak azért is, mert a Red Bull-lal idén is dominál, miközben fő kérője, a Mercedes látványosan bukdácsol.

Wolff azért Kínában megjegyezte, hogy egy olyan intelligens pilóta, mint a sebességen kívül más szempontokat is figyelembe vesz a csapata kiválasztásakor. Hornernél itt telt be a pohár, a reakciójában nem volt sok köszönet:

– Megkérdezték Maxot erről? Mert ha beszélnek vele, nem a szerződését fogja emlegetni, ami egyébként 2028 végén jár csak le, hanem azt, hogy miként érzi magát a csapatnál, és a teljesítményről. Nincs kétségünk afelől, hogy jövőre melyik csapatnál versenyez majd. És közben 

nem hiszem, hogy a Mercedesnél a pilóták jelentik a problémát, úgyhogy szerintem Totónak a saját feladataival kellene foglalkoznia ahelyett, hogy elérhetetlen versenyzők után koslat 

– húzta alá a Red Bull csapatfőnöke. – Az autónk szárnyal, mi oka lenne Maxnak arra, hogy elhagyja a csapatot? A Mercedes pedig közben az ügyfele (McLaren – a szerk.) mögött kullog… Egyébként pedig hallották, hogy George Russell (a Mercedes másik pilótája – a szerk.) szerződése 2025 végén jár le? Talán ő nem ragaszkodik majd ahhoz, hogy 2026-ra is maradjon – szúrt oda még egyszer Horner.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.