Kritizálják Kerkez Milost Angliában, noha jól játszott a Manchester United ellen

Remek számokat produkált, amelyek alapján a mezőny egyik legjobbja is lehetett Kerkez Milos a Bournemouth Manchester United elleni meccsén (2-2) a Premier League 33. fordulójában szombaton, angliai értékelésekben mégis kritizálták, amiért benne maradt a gól, ami győzelmet érhetett volna a csapatának.

2024. 04. 14. 8:27
KERKEZ Milos
Budapest, 2024. március 22. Kerkez Milos a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkõzés elõtt a Puskás Arénában 2024. március 22-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bornemouth kétszer is vezetett a Manchester United ellen, nyerni mégsem tudott, 2-2 lett a végeredmény , és ez gólképtelenségén is múlott. Legalábbis ez derül ki a Daily Mail értékeléséből, amelyben a magyar válogatott alapembere annak ellenére is kritikát kapott, hogy egyébként remek teljesítményt nyújtott.

MILOS, Kerkez
Kerkez Milos teljesítménye ellentmondásos volt a Manchester United ellen. Fotó: EPA/Ash Allen

„Először is, belelőtte a labdát Onanána. Aztán a felsőlécre fejelte a labdát. Majd volt egy újabb fejese, amit csak el kellett volna varrni. Egyszerűen gólt kellett volna szereznie” – írták a meccsértékelésben Kerkez Milosról, akinek átlagosnak mondható, hatos osztályzatot adtak, aminél senki sem kapott rosszabbat a Bournemouth kezdőjéből.

Mennyire volt jó vagy rossz Kerkez Milos?

Mindez azért is érdekes, mert a magyar sajtóban az terjedt el, hogy Kerkez a mezőny egyik legjobbja volt, hiába nem szerzett gólt, mondjuk szélső védőként nem is ez a legfőbb feladata.

Kerkez Milos egészen imponáló számokat hozott össze a Manchester United ellen:

  • 85 százalékos passzpontosság 
  • egy kulcspassz 
  • 3/4 megnyert párharc 
  • kettő tisztázás 
  • kettő szerelés 
  • egy labdaszerzés 
  • négy kapura lövés (egy kapufa) 
  • 0,68-as XG

A húszéves magyar egyébként végigjátszotta a meccset, de például az Eredmények.com osztályzatai alapján is csak átlagos volt, 6,6-os értékelést kapott, aminél heten is jobbak voltak a csapata kezdőjéből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.