Kovács István barcelonai ténykedése: Romániában elővették a magyarkártyát

A nagykárolyi születésű Kovács István ténykedése a Barcelona–Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája-mérkőzésen szerte a világon indulatokat gerjeszt. Mi sem természetesebb, hogy Romániában akadnak olyanok, akik kéjesen ostorozzák a magyar bírót, ebben a magyarokkal kesztyűs kézzel sosem bánó Pro Sport jár az élen. Xavi, a Barcelona edzőjének nyilatkozata csak olaj a tűzre.

2024. 04. 17. 7:08
Kovács István játékvezető
A pillanat, amikor Kovács István felmutatja a piros lapot Xavinak, a Barcelona vezetőedzőjének Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kovács István tönkretette a Barcelona–PSG meccset, Kovács István szörnyű teljesítményt nyújtott a Barcelona–PSG mérkőzésen” – írja a Pro Sport a Barcelona 4-1-es vereségével és kiesésével zárult Barcelona–Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája-negyeddöntő után. A román sportlap kéjesen állapítja meg, a romániai magyar játékvezető ténykedése még a Real Madrid–Barcelona kérdésben egyértelműen a fővárosiakhoz húzó Marca nevű lapot is a Barcelona mellé állította. 

Kovács István, játékvezető, Barcelona, PSG, románia, román sajtó, Xavi
Az „ősbűn”, amikor Kovács István kiállítja Araujót. Fotó: AFP

Ne legyünk meglepődve ezen: a Pro Sport világ életében, amikor csak tehette, ellenséges volt a magyarokkal, emlékezetes, hogy az 1999-es bukaresti Eb-selejtező előtt a lap címlapjára az alábbi szöveget írták öles betűkkel kék-sárga-piros háttérben: „Menjetek rájuk!”, mármint a románok a magyarokra.

Persze a Marca alaposan felhergelte a közvéleményt, a lap egészen a következő kijelentésre ragadtatta magát, miként az Origó kiszúrta:

Jobb, ha Kovács István egy ideig elkerüli Barcelonát.

 

Xavi megéri a pénzét

Ne hallgassuk el, a Barcelona vezetőedzője, Xavi is élen járt a magyar játékvezető elleni hergelésben.

Mi mást tehetett Kovács István Xavi jelenete után, ahogy szétrúgta a pálya tartozékát, mint hogy kiállította a magáról megfeledkezett trénert?

Majd még ő minősítette katasztrofálisnak a magyar játékvezető ténykedését Íme, Xavi magánszáma:

A  másik román sportlap, a Gazeta Sportuliror, mint általában, sokkal visszafogottabb, mi több, dicséri Kovács István ténykedését, és leírja, hogy a bíró szinte tökéletesen vezette a meccset. 

 

A Krónika nem foglal állást

Az erdélyi Krónika nem foglal állást, csupán a tényt közli, miszerint Kovács István három piros lapot osztott ki, s idézi a katalán véleményeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.