Összeesküvés-elmélet és régi sérelmek a Premier League hajrájában

A Premier League 35. fordulójában vasárnap az éllovas Arsenal az ötödik helyen álló Tottenham Hotspur vendége lesz, és a rangadó a bajnoki címért folyó harcban döntő fontosságú lehet. Az összecsapás régi sérelmeket is felszínre hozott az Arsenal oldaláról.

2024. 04. 26. 17:27
Az Arsenal szurkolói remélik, összejön  a bajnoki cím
Az Arsenal szurkolói remélik, összejön a bajnoki cím Forrás: X/Arsenal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár négy fordulóval a vége előtt az Arsenal 77 ponttal áll a tabella élén a címvédő Manchester City (76) és a Liverpool (74) előtt, a City egy meccsel kevesebbet játszott, így Pep Guardiola együttese helyzeti előnyben van. Az Arsenal ráadásul nagyon nehéz feladat előtt áll, vasárnap az ötödik Tottenham vendége lesz. A Spurs küzd azért, hogy az első négy között végezzen, ami BL-indulást jelentene, és meg is van az esélye, hogy révbe érjen. Bár a negyedik Aston Villa hat ponttal többel rendelkezik nála, Ange Postecoglou együttesének van két elmaradt mérkőzése.

FA Cup semi-final - Manchester City v Chelsea
A Manchester City és Pep Guardiola van helyzeti előnyben Fotó: EPA/Neil Hall

A Tottenham számára létkérdés, hogy vasárnap legyőzze az Arsenalt, és utóbbi csapat legendája, Martin Keown szerint a Spursnak dupla motivációja van. Az Arsenalt 1993 és 2004 között erősítő 43-szoros angol válogatott védő Angliában egy televíziós műsorban, a talkSPORT-ban a hét végi összecsapás előtt arról beszélt, hogy a Tottenham évek óta mindent megtesz, hogy kibabráljon az Arsenallal. Keown három bajnoki címet nyert az Ágyúsokkal, és felelevenítette az 1998/99-es szezon utolsó fordulójából a Manchester United–Tottenham (2-1) meccset, megnevezve a Spurs védőjét, John Scalest, aki szerinte az Old Traffordon látványosan hagyta, hogy Andy Cole megszerezze az MU győztes gólját, és ezzel a manchesteriek lettek a bajnokok, egy ponttal megelőzve a címvédő Arsenalt.

– A Tottenhamet régóta motiválja, manapság is, hogy megakadályozza, az Arsenal bármit is nyerjen – kardoskodott az összeesküvés-elmélete mellett az 57 éves Martin Keown.

(Az azért biztos, hogy vasárnap a Manchester City és a Liverpool, így Jürgen Klopp és a Tottenhamnek szurkol majd.)

 

Arteta: A Chelsea után a Tottenham ellen is nyernünk kell

Ange Postecoglou szavaiból is az tűnik ki, nem akármilyen mérkőzés előtt állnak:

– Mindig úgy érzem, hogy a következő meccs a legnagyobb meccs. De megértem az észak-londoni derbi körülményeit és azt, hogy ez mit jelent a szurkolóink ​​számára – mondta a Tottenham vezetőedzője a mai sajtótájékoztatóján.

Nem darts, futball lesz Forrás: X/Premier League

Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője a következőket mondta az Ágyúsok sajtótájékoztatóján:

– Ez egy rendkívül megerőltető bajnokság, és még sok fordulat lehet. Volt egy nagy meccsünk a Chelsea ellen, most rögtön jön a következő. S ha meg akarjuk nyerni a Premier League-et, akkor a Spurst is le kell győznünk. Két egymást követő évben harcolunk a bajnoki címért, de ezzel nem elégszünk meg, meg is akarjuk nyerni. Ha nem jön össze, akkor megpróbáljuk jövőre is, és a fiatal csapatunk jó úton jár ahhoz, hogy sikerrel járjon.

Az Arsenal kedden 5-0-ra ütötte ki a Chelsea-t, ha vasárnap a Tottenham ellen is nyerne, szenzációs hete lenne.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.