Szoboszlai reakciója a kritikákra: Talán túl magasra tettem a lécet + videó

A Magyar Labdarúgó-szövetség YouTube-on közzétette az Egyenesen című sorozat harmadik részét, amelyben Szoboszlai Dominik a liverpooli tapasztalatairól és természetesen a magyar válogatottról is beszél.

2024. 04. 30. 16:29
Szoboszlai Dominik az Atalanta–Liverpool Európa-liga-mérkőzésen
Szoboszlai Dominik az Atalanta–Liverpool Európa-liga-mérkőzésen Fotó: AFP/NurPhoto/Alessio Morgese
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először Szalai Attilát és Sallai Rolandot látogatta meg Freiburgban a Magyar Labdarúgó-szövetség stábja, majd Berlinben jártak Schäfer Andrásnál (Union Berlin), illetve Dárdai Pálnál és Mártonnál (Hertha), harmadikként pedig a magyar válogatott csapatkapitánya, következett, akivel Liverpoolban készült el az Egyenesen című sorozat harmadik része.

– Lehet, hogy túl magasra tettem a lécet, mert vannak olyan mérkőzések, amikor lehet, hogy nem tudod kihozni magadból a legjobbat, vagy van olyan, amikor nem játszol jól, és akkor már te vagy a legrosszabb játékos néhány ember szemében, ami nem gond, mert ezzel együtt tudunk élni 

– magyarázta a 23 éves középpályás, aki őszi teljesítményével elkápráztatta a szigetországi közönséget, tavasszal viszont inkább kritikákat kap.

Szoboszlai a PL-ben is bizonyított

Szoboszlai elárulta, a Bundesligához képest a Premier League-ben elképesztő a tempó, már azelőtt ki kell találnia, hogy mihez kezd a labdával, mielőtt hozzá kerül a játékszer, különben pórul jár. Hasonló véleményt fogalmazott meg a magyar játékos liverpooli csapattársa, Ibrahima Konaté is, aki szerint Szoboszlai a német után az angol élvonalban is bizonyítani tudta rátermettségét.

– A Leipzigben töltött időszak óta ismerem Szoboszlai Dominikot, így nem csodálkozom a képességein. A Bundesligában kicsit alacsonyabb a színvonal, mint az angol bajnokságban, és az határozza meg egy játékos kvalitásait, hogy meg tudja-e ismételni a német élvonalban nyújtott teljesítményét Angliában is. Szoboszlainak sikerül hasonlóan teljesíteni a Premier League-ben is, azonban még nem érte el a legjobb formáját. Szoboszlai még nem kamatoztatja a vezetői képességeit a Liverpoolban, viszont a pályán mutatott játéka és technikai tudása révén ő az a fajta labdarúgó, aki képes eldönteni egy mérkőzést – méltatta Szoboszlait a francia védő.

Bámulatos veretlenségi sorozat

A videóban természetesen a magyar válogatottról is szólt a csapatkapitány, aki a veretlenségi sorozatra rendkívül büszke.

– Nem kaptunk ki tizennégy meccs óta! Ne felejtsük el, hogy az Aranycsapat óta ez a leghosszabb sorozat. Ahogy van egy rossz meccs, ez így elfelejtődik. Mi mindent meg fogunk tenni, hogy ne kapjunk ki soha többet, mindenki ezt kívánja. De ez lehetetlen. Egyszer mindennek eljön a vége. Az lesz a kérdés, hogyan reagálunk rá mi – jelentette ki Szoboszlai.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.