Egy héten belül két döntő vár a szupercsapatra, amelynek trénere három trófeáról ábrándozik

A korábban örök másodikként elkönyvelt Bayer Leverkusen 49 mérkőzés óta veretlen, így a legmerészebb álmait kergetheti a szezon hajrájához közeledvén. A német bajnokcsapat májusban néhány napon belül két fináléban lesz érdekelt, ám a vezetőedző, Xabi Alonso szerint együttese akár három sikert is megérdemel.

2024. 05. 10. 8:10
UEFA Europe League - Bayer 04 Leverkusen vs AS Roma
A vezetőedző, Xabi Alonso történelmi szezont fut a Leverkusennel. Fotó: EPA/RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, német–olasz párharc lesz az Európa-liga idei döntőjében, miután csütörtök este a Bayer Leverkusen és az Atalanta is sikerrel vette a maga elődöntőjét. A rekorddöntő leverkuseniek ahol elindultak, minden fronton győztessé válhatnak a szezon végére.

 

Kétgólos hátrányban sem adták fel

Az AS Roma ugyan ledolgozta a hazai pályán összeszedett kétgólos hátrányát, végül Gianluca Mancini öngóljával és Josip Stanisic 90+7. percben szerzett találatával 2-2-re végződött a Leverkusen és az AS Roma csütörtöki visszavágója, amely után a németek 4-2-es összesítéssel jutottak be a döntőbe. Ez volt a története első német bajnoki címét és Német Kupa-döntős szereplését már korábban bebiztosító együttes idénybeli 49. veretlenül megvívott mérkőzése.

– Örülünk, hogy ott lehetünk a döntőben, ezzel egy héten belül két döntőt is vívhatunk – utalt az Európa-liga május 22-i dublini, valamint a hazai kupasorozat május 25-i, Kaiserslautern elleni fináléjára a Leverkusen vezetőedzője, Xabi Alonso, akit az európai szövetség honlapja idézett. – Remek karaktert mutattunk csütörtök este az ellenfél második gólja után, azt láttam a játékosaim szemében, hogy többet akarnak. Megvan az esélyünk három cím megszerzésére is. Az én fiaim megérdemlik mindhárom címet!

Granit Xhaka, a Leverkusen középpályása a Roma elleni, hazai pályán lejátszott második meccs atmoszféráját emelte ki.

– Tiszta libabőr! Ilyen légkörről álmodozol. Ilyen meccsekről álmodozol. Gyerekként szeretnél részt venni ezeken a meccseken, majd amikor a vége előtt egyenlítesz, és eljutsz a döntőbe, ez hihetetlen – jelentette ki a futballista.

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.