Így ritkán látni Guardiolát! A könnyeivel küzdött, amikor Kloppról kérdezték + videó

Jürgen Klopp lemondása nemcsak a Liverpool szurkolóit érintette érzékenyen, hanem a rivális és zsinórban negyedszer bajnok Manchester City menedzserét, Pep Guardiolát is. Amikor riválisa távozásáról kérdezték, a katalán sikeredző hangja nagyon megremegett.

2024. 05. 20. 10:30
Klopp és Guardiola: ellenfelek, de nem ellenségek voltak
Klopp és Guardiola: ellenfelek, de nem ellenségek voltak Fotó: AFP/Glyn KIRK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Arsenal megerősödése előtt két csapat és két edző viaskodásáról szólt a Premier League: a Manchester City és a Liverpool, valamint Pep Guardiola és Jürgen Klopp versenyzett egymással. A csatákból olykor a Liverpool jött ki győztesen, a háborút viszont általában a City nyerte, a 2018–2019-es idény óta kétszer is előfordult, hogy a manchesteriek csak egy ponttal múlták felül a Vörösöket az angol élvonalban.

Újra Guardiola csapata lett a legjobb a Premier League-ben
Újra Guardiola csapata lett a legjobb a Premier League-ben Fotó: AFP/Oli Scarff

Klopp és Guardiola sosem fújtak egymásra

A rivalizálás ellenére sosem fordult elő, hogy a két menedzser egymást pocskondiázta volna, sőt, mindig nagy tisztelettel beszéltek egymásról. Minden egyes alkalommal elmondták, hogy a másik csapat a valaha volt legnagyobb ellenfelük, amelyet a világ legjobb edzője irányít.

Nem volt ez másképp vasárnap sem, amely mindkét klub történetében nagyon fontos volt. A City zsinórban negyedik bajnoki címét szerezte meg, a Liverpool pedig közel kilenc év után elbúcsúzott Jürgen Klopptól, aki január végén jelentette be, hogy nem tölti ki a 2026-ig szóló szerződését.

Az akkor még az utolsó meccsére készülő Kloppot megkérdezték, mit gondol arról, hogy a manchesteri klub ellen vizsgálatot folytatnak a liga pénzügyi szabályainak megsértése miatt. A német edzőlegenda nem hazudtolta meg önmagát:

– Mindenki a száztizenöt vádpontot emlegeti, de én nem tudom, hogy ez mit jelent, csak a számot ismerem. De bármi is történt a Citynél, Pep Guardiola a világ legjobb menedzsere, ez az, ami igazán fontos. Ha más irányítaná a csapatot, nem lettek volna egymás után négyszer bajnokok. Ez az ő és a játékosainak az érdeme – vélekedett Klopp.

Természetesen Guardiolához is eljutott kollégája üzenete, amire aztán a Premier League megnyerése után meghatódva válaszolt.

– Rettentően fog hiányozni, nagyon fontos része az életemnek. Hozzásegített, hogy jobb edzővé váljak és közben végig tiszteltük egymást. Azt hiszem, hogy visszatér még. Köszönöm szépen a szavait, de közben jól tudja, hogy a klubom nagyon támogatott engem – mondta remegő hanggal a Manchester City trénere.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.