Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Eldől a feljutás? Kulcsfontosságú rangadót rendeznek Győrben

A labdarúgó NB II utolsó előtti, 33. fordulójából egyetlen mérkőzés maradt hétfőre: az ETO FC Győr a Vasast fogadja. Mindkét gárda a feljutást érő második helyet szeretné elérni, pillanatnyilag egy ponttal a budapestiek állnak jobban.

2024. 05. 20. 9:22
BEKE Péter; BAKTI Balázs
Bakti Balázs (labdával) és csapata, a Vasas Győrben léphet nagyot az NB I felé. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az már korábban eldőlt, hogy a másodosztályú bajnokság győzteseként a Nyíregyháza Spartacus jut fel az élvonalba, mögötte azonban nagy verseny zajlik a még szintén osztályváltást érő ezüstérmes pozícióért. Mostanra kétszereplősre egyszerűsödött a kérdés, amely hétfőn végleg eldőlhet.

A másodosztályt megnyerő Nyíregyháza helye már biztos az NB I következő kiírásában Fotó: Czeglédi Zsolt

 

A vendégsiker feljutást érne

Az ETO FC Győr és a Vasas 20.00-kor kezdődő összecsapását (tv: M4 Sport) az angyalföldiek várhatják kedvezőbb helyzetből. A legutóbb a 2022/2023-as idényben NB I-es Vasas az eddigi 32 meccsén 64 pontot szerzett, eggyel többet, mint az első osztályba a 2015-ös kizárása óta visszavágyódó Győr. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben hétfőn a győriek nyernek vagy döntetlen lesz a végeredmény, még semmi nem dől el, a Vasas sikere esetén viszont a hétvégi, utolsó forduló eredményeitől függetlenül lezárulna a feljutásért zajló harc, a fővárosiak visszajutnának a legjobbak közé.

Az ETO–Vasas mérkőzésen minden bizonnyal remek hangulat várja majd a csapatokat, azzal ugyanis, hogy elővételben 3500 belépő fogyott szerda délutánig, az idei nézőcsúcs mindenképpen garantált.

Bajban a Pécs

A 33. játéknap vasárnap lejátszott meccsei után az is eldőlt, hogy a korábban kiesett Mosonmagyaróvár, a Siófok és a Tiszakécske mellett a Pécs vagy a BVSC-Zugló búcsúzik majd az NB II-től. A zuglóiak a Tiszakécske vendégeként elért 1-1-es döntetlennel két pontra növelték előnyüket a PMFC előtt, amely Budafokon kapott ki 2-0-ra. A 37 pontos BVSC a vasárnapi zárófordulóban a Budapest Honvéd együttesét fogadja, míg a 35 ponttal álló pécsiek a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát látják vendégül. A bajnokság aktuális állását ITT láthatják! 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.