A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Őrület, hogyan jutott fel egy kiscsapat a labdarúgó BL főtáblájára az éjjel + videó

Öt éve még a francia másodosztályban szerepelt a Brest labdarúgócsapata, most viszont azt ünnepelheti, hogy a Bajnokok Ligája következő kiírásában, az új rendszerű lebonyolításban ott lesz a 36 csapatos főtáblán. S ez vasárnap éjjel drámai végjáték után dőlt el. A bajnok Paris Saint-Germain-ben a Real Madridhoz tartó Kylian Mbappé nem lépett pályára, Cannes-ban lazított...

2024. 05. 20. 9:28
A Brest csapata ünnepelhet, ott van a Bajnokok Ligája főtábláján Forrás: X/Stade Brestois 29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Brest a 2018/19-es szezonban a francia másodosztály második helyén végzett, így jutott fel az élvonalba, ahol 2020-ban a 14., 2021-ben a 17., 2022-ben a 11., 2023-ban a 14. helyen végzett. Az elmúlt két éveben a húszcsapatos bajnokságban állandósította a helyét a középmezőnyben, és ennél többre idén sem számíthatott; ám a Paris Saint-Germain (76 pont) és a Moncao (67) mögött a harmadik helyen zárt 61 ponttal, megelőzve az 59 pontos Lille-t. Pedig az utolsó forduló előtt a Lille állt a harmadik helyen, jobb gólkülönbségének köszönhetően, és vasárnap este a 92. percben még 2-1-re vezetett hazai pályán a Nice ellen, ám ekkor a vendégek egyenlítettek. A 2-2 pedig azt jelentette, hogy a Brest lett a bronzérmes, amely közben 3-0-ra nyert a Toulouse otthonában.

Nagy sztori a Brest sikere

 

Új nevek a BL főtábláján: Girona, Aston Villa, Bologna, Brest

Így a Bajnokok Ligája 2024/25-ös, immár új lebonyolítású kiírásában a Brest lesz ott a 36-os mezőnyben, a Lille pedig a BL-selejtezőbe kényszerül. (A Brest mellett egyébként a BL-ben újonc lesz a spanyol Girona, az angol Aston Villa és az olasz Bologna is.) 

A Brest vasárnapi győzelme:

A csapat öltözőjében vasárnap éjjel stílszerűen a Bajnokok Ligája himnusza szólt.

Kylian Mbappé nem, Ethan Mbappé igen

A zárófordulóban a PSG 2-0-ra nyert a Metz otthonában. Érdekesség, hogy a pályafutását biztosra vehetően a Real Madrid csapatában folytató Kylian Mbappé nem volt a párizsiak keretében, ugyanakkor az öccse, Ethan Mbappé pályára lépett, Luis Enrique vezetőedző a 62. percben becserélte. A francia élvonal gólkirálya Kylian Mbappé lett, aki 29 mérkőzésen 27 gólt szerzett. A 17 éves öccse, aki középpályás, három találkozón lépett pályára.

A Francia Kupa döntőjében a PSG és a bajnokságban hatodik helyen végzett Lyon szombaton csap össze. Az biztos, hogy Kylian Mbappé a múlt hét végén Cannes-ban töltötte a szabadidejét...

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.