Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Djokovics nem szeretne Nadal sorsára jutni a Roland Garroson

Kedden Novak Djokovics is bemutatkozik a Roland Garroson. A szerb világelső a hazai közönség támogatását élvező francia Pierre-Hugues Herbert ellen kezdi meg a szereplését Párizsban. Hétfőn Djokovics is drukkolt Rafael Nadalnak, de persze nem szeretne úgy járni, mint spanyol riválisa.

2024. 05. 28. 7:44
Novak Djokovics, Rafael Nadal, Roland Garros
Rafael Nadal és Novak Djokovics edzésen összeölelkezett egymással Párizsban Forrás: AP/Tanjug
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn a közvetítésen is lehetett látni, majd a képek bejárták a világsajtót, miszerint Novak Djokovics – ahogy Carlos Alcaraz és Iga Swiatek is – a lelátóról figyelte mérkőzését Alexander Zverev ellen.

Djokovics, Nadal, Swiatek, Alcaraz, Roland Garros
Iga Swiatek, Novak Djokovics és Carlos Alcaraz a lelátón a Nadal–Zverev meccsen (Fotó: Matt Fitzgerald)

– A meccs közben nem észleltem a jelenlétüket, mással voltam elfoglalva, de természetesen jó érzés, hogy kíváncsiak voltak rám. Persze, ha mondhatom, ez így normális. Hasonlóképpen, ha tudnám, hogy Nole (Djokovics beceneve) Wimbledonban vagy Melbourne-ben búcsúzni készül és jelen vagyok, én is megnézném az ő mérkőzését – jegyezte meg Nadal, miután biztató játékkal ugyan, mégis három szettben elvesztette a Zverev elleni találkozót.

Szerb források felidézik, hogy Nadal és Djokovics már e mérkőzés előtt összetalálkozott Párizsban. A szerb világelső éppen akkor ment le edzeni, amikor Nadal is jelen volt, a két korszakos klasszis összeölelkezett egymással.

Djokovics–Herbert: papírforma?

Djokovics kedd este 20.15-től Pierre-Hugues Herbert ellen mutatkozik be a Roland Garroson. Papíron nem okozhat gondot neki a 33 éves, a világranglistán jelenleg csupán 142. francia legyőzése, akivel eddig csupán egyszer találkozott a pályafutása során. Tizenegy éve, ugyancsak Párizsban, de nem a Garroson Djokovics 7:6, 6:3-ra győzött. De ne feledjük, a párizsi közönség mindig tüzesen biztatja az övéit, így Djokovics nehéz órák elébe nézhet.

Ráadásul nem tudhatjuk, hogy milyen formában kezdi meg a versenyt, hiszen idén nem nyert nagy tornát, sőt még döntőbe sem jutott be, ráadásul megvált az eddigi edzőjétől, Goran Ivanisevictől. Djokovics csak akkor őrizheti meg az első helyét a világranglista élén, ha legalább az elődöntőig jut a Roland Garroson, de persze nyerni szeretne.

Már csak Marozsán

A magyar teniszezők közül egyesben már csak Marozsán van versenyben. Kedden a férfiak között Fucsovics Márton a görög Sztefanosz Cicipasztól kapott ki, míg a női főtáblára szerencsés vesztesként felkerült Udvardy Panna 6:3, 6:4-es vereséget szenvedett Anasztaszija Pavljucsenkova ellen.

Marozsán a második fordulóban szerdán játszik az egykori ATP-világbajnok, ma is zseniális dolgokra képes bolgár Grigor Dimitrovval.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.