Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A mai naptól új korszak kezdődik a Liverpool történetében

Június elsejei hatállyal életbe lépett Arne Slot vezetőedzői megbízása a Liverpool futballcsapatának az élén. Ezzel hivatalosan is véget ért a Jürgen Klopp-korszak, és valami új kezdődik. Valami új, amiben Szoboszlai Dominik nagy szerepet kaphat.

2024. 06. 01. 9:08
English Premier League - Liverpool vs Tottenham Hotspur
A Liverpool új korszaka hivatalos is megkezdődött, Szoboszlai Dominik is fontos tagja lehet Arne Slot új csapatának. Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak Arne Slot edzői karrierje veszi kezdetét a Liverpool élén, hanem a klub strukturális átalakulása is a mai naptól lép életbe. Jürgen Klopp távozásával megszűnik a klubnál az Angliában gyakran alkalmazott a menedzseri pozíció, Slot már klasszikus vezetőedző lesz, akinek a feje felett lesz egy sportigazgató Richard Hughes személyében – az ő kinevezése is a mai naptól hivatalos.

Eredivisie - Feyenoord vs Excelsior
Arne Slot a Liverpool új edzője (Fotó: EPA/Bart Stoutjesdijk)

Ezzel valóban új korszak veszi kezdetét a Liverpool történetében, ami túlmutat egy edzőcserén, ami önmagában is jelentős lett volna, hiszen a leköszönő Klopp valóságos legenda az Anfield Roadon. Az új időszámítás miatt különösen érdekes Magyarországról nézve is, pláne, hogy a magyar középpályás 2028-ig szóló szerződése jelenleg egy évvel hosszabb időre szól, mint a három évre aláíró Sloté.

Mi lehet Szoboszlai szerepe az új Liverpoolban?

A holland edző a Liverpool.com cikke szerint korábban olyan filozófiát fogalmazott meg, amelyre a csapatnak most nagy szüksége van. – Amikor nincs nálunk a labda, mielőbb vissza akarjuk szerezni agresszív letámadással, így olyan csapat lehetünk, amelyet nehéz legyőzni – fogalmazta meg Slot edzői hitvallását, ami Szoboszlai játékához is passzol, hiszen az első liverpooli idényében éppen a presszingben játszott főszerepet már Klopp csapatában is.

Szoboszlai az idény utolsó harmadában kevesebb lehetőséget kapott a német edzőtől, lényegében kiszorult a Liverpool kezdőjéből, de Slotnál ő is tiszta lappal indul, az adottságai pedig megvannak ahhoz, hogy fontos szerepet játsszon a holland által képviselt stílusban. S amint arra a Ripost rámutatott, Szoboszlai a közelgő Európa-bajnokság miatt előnyben van posztriválisaival szemben, mert ő az egyetlen a Liverpool középpályásai közül, aki kulcsfigura lehet az Eb-n, s így jó teljesítménnyel irányíthatja magára Slot figyelmét is.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.