Élő közvetítés
Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Nagelsmann elárulta, hogy Willi Orbán hiányzik-e a német válogatottnak

Megtartotta a magyar válogatott elleni szerdai mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóját a német labdarúgó-válogatott a stuttgarti stadionban. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány szerint a magyar csapat rendkívül veszélyes az átmenetekben és a szabadrúgásokból, arra is felkészültek, mi történik, ha hátrányba kerülnek. Nagelsmann arra is válaszolt, Willi Orbán helyet kaphatna-e a jelenlegi német válogatottban.

2024. 06. 18. 18:15
NAGELSMANN, Julian
Julian Nagelsmann szövetségi kapitány a német válogatott sajtótájékoztatóján a magyarok elleni szerdai meccs előtt. Fotó: MTI/EPA/UEFA/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stuttgartban a házigazda német válogatott ellen játssza a második meccsét a magyar válogatott az A csoportban. Ellentétes rajtot vett a két csapat, Julian Nagelsmann együttese 5-1-es győzelmet aratott Skócia ellen, válogatottja viszont 3-1-re kikapott Svájctól.

NAGELSMANN, Julian
Nagelsmann szerint veszélyes a magyar válogatott Fotó: MTI

– Jó felkészülésen vagyunk túl, volt időnk a regenerálódásra, a családdal is töltöttünk kis időt, ami hasznos volt – jelezte Nagelsmann a németek sajtótájékoztatóján. – Kielemeztük a magyarok meccsét, jól tudjuk, hogyan játszanak, amikor náluk van a labda és amikor nincs náluk. Nem arra számítunk, hogy mindig sok góllal győzünk, az a lényeg, hogy legyőzzük őket.

Nagelsmann a magyar válogatott első meccséről elmondta, kétarcú volt Marco Rossi együttese, és nem számít könnyű meccsre.

– Svájc ellen a magyarok két ellentétes félidőt játszottak, az elsőben nem voltak benne a meccsben, a másodikban viszont robusztusan, fizikailag erősen játszottak – fogalmazott. – Sok játékosuk hosszú ideje együtt szerepel, a szövetségi kapitány is régóta irányítja a csapatot, szóval mindenki tudja a feladatát a pályán.

– A magyar csapat nagyon veszélyes az átmeneteknél, nem számít, melyik csatáruk van a pályán, erősek a fejeseik, jók a beadásaik – folytatta Nagelsmann. – A szabadrúgásokkal veszélyt tudnak teremteni, a selejtezőkön a második legjobb csapat voltak a szabadrúgásból szerzett gólok tekintetében. Nem szabad sokat szabálytalankodnunk, el kell kerülni a tizenhatos körüli szabálytalanságokat. A gyengeségeikbe nem akarok mélyen belemenni, de vannak olyanok, amelyek nekünk teret adhatnak.

lehetne német válogatott?

Mint ismert, Willi Orbán német utánpótlás-válogatott volt, és sokáig a német felnőttcsapatban szeretett volna szerepelni, de mivel nem hívták, elfogadta a magyar válogatott kínálta lehetőséget 2018-ban. Azóta is a Bundesliga egyik legjobb középső védője, miközben a németeknek ezen a poszton voltak nehézségeik az elmúlt években. Vajon Orbán lehetne most német válogatott?

– Azt nem tudom, hogy a kezdőcsapatba beraknám-e, de az biztos, hogy rendkívül jó játékos – mondta Nagelsmann Willi Orbánról, akinek az edzője is volt Lipcsében. – Nekünk is jó középső védőink vannak, és ő is kiemelkedő, tudja, hogyan kell megnyitni a tereket, nagyon jó idénye volt a Lipcsében. Nem szeretném Willit ellopni a kollégámtól, úgy gondolom, nagyon jó ellenfél lesz, és várom vele a találkozást.

Mi lesz, ha a magyarok szerzik meg a vezetést?

A magyar válogatott gyors átmenetei védekezésből támadásba, a veszélyes kontráik miatt vajon ez a meccs lesz a német védelem első igazi tesztje az Európa-bajnokságon? – szólt egy német kérdés Nagelsmannhoz.

– Mondtam már a skót mérkőzés után, hogy az ellenfél mindig meghatározza a mi teljesítményünket. Különböző forgatókönyvekre készültünk fel, arra is, ha hátrányba kerülünk, hogy ne érjen minket váratlanul. A skótok ellen dominánsak voltunk az elején, a piros lap után pedig előnyben voltunk. Nem helyezném alsóbb polcra a skót csapatot, nagyjából egy szintre teszem a magyarral. Újra az lesz a döntő, hogyan megyünk bele a meccsbe. A magyarok nagyobb nyomás alatt vannak, támadóbb játékra számítok tőlük, mint Svájc ellen, mert ha megint kikapnak, már most kieshetnek a tornáról.

Nagelsmann: Toni Kroosra biztos készülnek a magyarok

Szóba került szerepe a német válogatottban. A 34 éves középpályás a skótok ellen nyakfájdalmakkal játszott, most már jobban van, Nagelsmann szerint a magyar válogatott külön készülhet rá.

– Passzok tekintetben még mindig a top háromban van világszinten – mondta a német kapitány Kroosról. – Nehéz ellene védekezni, mert mindig jó megoldásokat választ. Ebből remélem, szerdán is tudunk előnyt kovácsolni. A magyarok biztos azt tervezik, hogy jobban védekeznek ellene, mint a skótok, de Toni van elég okos ahhoz, hogy ezt megoldja.

Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló:
Németország–Magyarország, Stuttgart szerda 18.00

A Magyar Nemzet kiküldött tudósítója jelenti Stuttgartból.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.