Élő közvetítés
Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Román ellenfelet kapott az Európa-ligában a magyar kupagyőztes Paks

A keddi sorsolás értelmében a román másodosztályú vajdahunyadi klub, a Corvinul Hunedoara csapatával találkozik a magyar bajnoki ezüstérmes és MK-győztes Paksi FC a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 1. fordulójában. A magyar együttes hazai pályán kezd.

2024. 06. 18. 16:05
Paks FTC
A vajdahunyadi csapat ellen kezd a Paks az El-ben. Fotó: Polyák Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élvonalbeli bajnokságban a Ferencváros mögött másodikként végző, a kupadöntőben viszont éppen a Fradit legyőző Paks kiemeltként várta a sorsolást.

Paks FTC
A Paks a Magyar Kupa győzteseként kvalifikálta magát az Európa-liga selejtezőjébe Fotó: Polyák Attila

Megvannak a meccsnapok is

Az európai szövetség nyoni központjában kedden rendezett sorsoláson 12 csapat volt érdekelt, így hat párt alakítottak ki. A hazai bajnokságban másodikként végző, kupagyőztes paksi együttes végül a Román Kupa győztesét, a másodosztályban szereplő Corvinul Hunedoarát kapta. A párharc első meccsét július 11-én, csütörtökön rendezik meg Pakson, a második meccsre egy héttel később, július 18-án kerül sor.

Különleges ellenfél

A vajdahunyadi csapat előző idénye váratlan sikertörténet. A Corvinul a harmadosztályból feljutva szerepelt a második vonalban, ahol másodikként végzett, emellett pedig több élvonalbeli csapatot kiejtve, az első osztályú Otelul Galaci csapatát legyőzve nyerte meg a romániai kupasorozatot.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.