A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Szoboszlai Németországból: Teljesítménnyel kell megoldanunk, nem pénzzel

Ahogy illik, elsőként a magyar válogatott legismertebb, legértékesebb játékosa, egyben csapatkapitánya állt a nyilvánosság elé Németországban. Szoboszlai beszélt az előző két Európa-bajnokságról, amelyek rá is nagy hatással voltak, a német válogatottról, korábbi lipcsei csapattársáról, az utolsó fordulókban a liverpool mellőzéséről és természetesen a várakozásairól. Felelevenítette, Marco Rossi mivel tüzeli őket, de hát a felejthetetlen Eb-szereplést nem lehet pénzért megvenni.

2024. 06. 11. 16:16
SZOBOSZLAI Dominik, Allgäu, foci Eb 2024, magyar válogatott
Szoboszlai vágya teljesült, már a megérkezéskor rengetegen voltak kíváncsiak a magyar válogatottra Németországban Fotó: Illyés Tibor /MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Most még nem izgulok, de kíváncsi vagyok, szombaton hogyan fogom érezni magam, de még kihasználom a lehetőséget és nem izgulok. Addig mennék, ameddig csak lehet, ki kell használnunk minden olyan dolgot, amiben csak jók vagyunk. Nincs vesztenivalónk, ha olyan elánnal és hozzállással megyünk bele, akkor tudunk olyat csinálni, ami tényleg nagyszerű lesz – mondta Szoboszlai Dominik a magyar válogatott németországi bázisán, Allgäuban tartott sajtótájékoztatón. 

Szoboszlai Dominik, Magyarország, Izrael, magyar válogatott, foci Eb 2024,
Szoboszlai Dominik teljesen egészséges, kiheverte az Izrael ellen elszenvedett kisebb sérülést Fotó: MTI/Derencsényi István

– Nagyon jólesett a gyerekek fogadása, nekem mindenképpen – jegyezte meg arról, hogy a hétfői megérkezéskor a helyszínen több százan várták a magyar válogatott buszát.

Szoboszlai felidézte, rosszul esett neki, „nem volt a topon” három éve, amikor a részben hazai rendezésű Eb-t sérülés miatt ki kellett hagynia. 

– Azért is ad nagy lökést, hogy most itt vagyok – folytatta, majd mindenkit megnyugtatott, hogy az Izrael ellen 3-0-ra megnyert meccsen észlelt sérülése rendbe jött, egészségesen várja az Eb-rajtot.

Szoboszlai: Rafkósak a magyar szurkolók

Szoboszlai Dominiket ezután a magyar szurkolók támogatásáról kérdezték. A válaszából kiderül, hiába futballozik 14 éves kora óta külföldön, azért ő is Magyarországon született.

– Természetesen segít minket mindig, ha a szurkolóink ott állnak mögöttünk. Nem tudom, hogy van a matek azon felül, hogy mennyien lehetnek ott a stadionban, de vannak annyira rafkósak az emberek, hogy bejussanak.

Szoboszlai korábban már beszélt arról, fiatalon rá is nagy hatással volt a magyar válogatott szereplése a 2016-os, franciaországi Eb-n.

– Ha olyat tudnánk csinálni vagy felülmúlni, mint Franciaországban, az szenzációs lenne, láttuk, mennyien voltak az emberek az utcákon. Elég nagyot dobna rajtunk. Nekem személy szerint biztosan sokat segítene – elevenítette fel a három évvel ezelőtti Eb-t Szoboszlai. 

Hogy mi a magyar válogatott erőssége? – A csapategység – jelentette ki Szoboszlai.

Marco Rossi példabeszéde

Szoboszlai felidézte, Marco Rossi hogyan szokta őket motiválni:

– Mennyi pénzt fizetnél azért, hogy egy felejthetetlen Eb-t játssz? Ezt szokta mondani a szövetségi kapitány. Szerintem mindenki nagyon sokat. De ez nem így megy sajnos. Ezt természetesen most teljesítményel kell megoldanunk, nem pénzzel.

Nem viselte meg a liverpooli mellőzés

A sajtótájékoztatón szóba került a német válogatott, Szoboszlai a német újságírók kérdésére tökéletes németséggel válaszolva elmondta, egyik csapat sem ugyanaz, mint három éve (amikor a magyar válogatott sokak meglepetésére 2-2-es döntetlent játszott a németekkel Münchenben). A magyar válogatott csapatkapitánya elárulta, szokott beszélni korábbi lipcsei csapattársával, a német válogatott Benjamin Henrichsszel, de persze a taktikát kerülik.

Azt is megkérdezték Szoboszlaitól, hogyan élte meg, hogy a Premier League utolsó fordulóiban Jürgen Klopp mellőzte őt.

Nem nagyon viselt meg az, hogy az utolsó pár meccsen nem nagyon kaptam játéklehetőséget, úgy voltam vele, akkor az Eb-re, a válogatottra összpontosítok. Próbáltam pozitívan látni a dolgokat, még akkor is, ha inkább játszottam volna a Liverpoolban

– felelte.

Hogyan tovább?

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán nyílt napon vesz részt Allgäuban, pénteken elutazik az első mérkőzése helyszínére, Kölnbe. A Svájc elleni találkozó szombaton 15.00-kor kezdődik.

Íme, a sajtótájkoztató érdekes részei:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.