Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Vihar verte a románokat és szlovákokat, de az ukránok fáztak rá

Mind a négy csapat négy ponttal zárta az E csoportot a labdarúgó Európa-bajnokságon, miután a zárófordulóban a Szlovákia–Románia (1-1) és a Belgium–Ukrajna (0-0) találkozó is döntetlenre végződött. A legrosszabb gólkülönbséggel Ukrajna lett a negyedik, a másik három csapat garantáltan továbbjut, mégpedig Románia, Belgium, Szlovákia sorrendben. A magyar válogatott helyzetén tehát az E csoport sem javított, már csak az F csoportban bízhatunk.

2024. 06. 26. 19:54
Ukrajna kiesett
Nem csak Jaremcsuk, valamennyi ukrán foghatja a fejét Fotó: EPA/RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belgák nem kockáztattak a győzelem érdekében, az ukránok viszont képtelenek voltak tartósan mezőnyfölénybe kerülni és helyzeteket kialakítani. Unalmas, gyenge színvonalú mérkőzésen igazságos 0-0 született. A másik mérkőzés sem különbözött ettől különösebben, de ott legalább volt gólváltás, a 24. percben Duda révén a szlovákok szereztek vezetést, a 37. percben büntetőből Marin egyenlített. A második félidőben már látványosan nem akart futballozni egyik csapat sem, miközben a szurkolók az övéiket ünnepelték.

Szlováki, Románia, vihar, továbbjutott
Ítéletidő söpört végig Frankfurton a Románia–Szlovákia mérkőzés alatt. Fotó: AFP/Angelos Tzortzinis

A meccs legnagyobb izgalmát a Frankfurton végigsöprő vihar szolgáltatta, perceken át szakadt az eső, még attól is lehetett tartani, hogy a játékvezető lefújja a mérkőzést. Aztán a vihar, ahogy jött, távozott is, s ha nem is sütött ki a nap, a lefújáskor mindkét csapat sütkérezett a boldogságtól, hiszen továbbjutottak a nyolcaddöntőbe. Csakúgy, mint Belgium.

A csoportban a legrosszabb gólkülönbsége miatt Szerhij Rebrov együttese esett ki. Sokba került Andrij Lunyin két kapitális hibája még az első fordulóban a szlovákok ellen.

 

Igaz, a belgák sem boldogok, legalábbis a szurkolók füttykoncerttel jutalmazták a csapatuk roppant gyenge teljesítményét.

S ami nekünk a legfontosabb: az E csoport mit sem változtatott a magyar válogatott helyzetén. Igaz, nem is nagyon bíztunk benne, hogy ez a csoport segíthet rajtunk. Egyetlen reményünk maradt, szerda este az F csoport.

Sokadszorra is rögzítsük, a magyar válogatott akkor jut tovább, ha Törökország és Portugália sem kap ki Csehország, illetve Georgia ellen.

Labdarúgó Európa-bajnokság, E csoport, 3. forduló:
Szlovákia–Románia 1-1
Ukrajna–Belgium 0-0
A végeredmény: 1. Románia 4 (4-3), 2. Belgium 4 (2-1), 4. Szlovákia 4 (3-3), 4. Ukrajna 4 (2-4).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.