Yamal ára 120 millió euróra emelkedett, ezzel a 10. legdrágább játékos lett 17 évesen

A labdarúgók átigazolásaival és értékével foglalkozó szakoldal, a Transfermarkt felfrissítette a nemrég véget érő Európa-bajnokságon részt vevő játékosok értékét. A kontinensviadalon végleg befutó 17 éves Lamine Yamalnak nem kevesebb, mint 30 millióval nőtt az értéke, és a 120 millió eurós értékével ő az első 19 éven aluli játékos, aki átlépi a százmilliós álomhatárt.

2024. 07. 19. 8:56
Az Eb-győztes Lamine Yamal jövőre Messivel is szembenézhet
firo : 14.07.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Final, Final, M51, Match 51, ESP, Spain - Eng, England 2:1 Lamine Yamal from Spain celebrates winning the European Championship half figure jubilation cheers (Photo by Jürgen Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/firo Sportphoto/Jürgen Fromme
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgók átigazolásaival és értékével foglalkozó szakoldal, a Transfermarkt felfrissítette a nemrég véget érő Európa-bajnokságon részt vevő játékosok értékét. Azon senki sem lepődhetett meg, hogy a hét meccsből hetet megnyerő, aranyérmes spanyol válogatott értéke emelkedett a legtöbbet. A spanyolok összértéke a 70 millió eurós növekedéssel átlépte az 1 milliárdos értéket (1,04 milliárd euró), amiben jelentős szerepe volt a friss Európa-bajnok hat játékosának.

Rabiot, Yamal
Az Eb legszebb találata, amit Yamal a franciáknak lőtt

A legnagyobb növekedést a torna legszebb gólját szerző, négy gólpasszt kiosztó 17 éves Lamine Yamal érte el, akinek értéke hetek alatt 30 millió euróval emelkedett, és a jelenlegi 120 milliós értékével – kevesebb mint egy esztendeje még 23 millióra taksálták – egyrészt a világ 10. legértékesebb labdarúgója, másrészt ő az első, 19 éven aluli játékos, aki átlépte a százmillió eurós álomhatárt.

Yamal mellett Rodrinak, Nico Williamsnek és Dani Olmónak is 10-10 millió euróval nőtt az értéke, ez pedig azt jelenti, hogy a torna legjobbjának választott Rodri 130, az Eb-döntő legjobbja, Nico Williams 70, míg a kontinensviadal társgólkirálya, Dani Olmo 60 milliót taksál.

Persze a spanyolokon kívül is voltak klasszisok, akiknek jelentősen emelkedett az értékük. A Real Madrid ifjú, 19 éves török játékosa, Arda Güler, valamint a BL-re készülő Bologna olasz hátvédje, Riccardo Calafiori például egyaránt 15-15 milliós növekedést produkált, ezzel mindketten jelenleg 45 millió eurót érnek. Akárcsak az Eb-n a legtöbb védést bemutató grúz Giorgi Mamardasvili, és a Valencia kapusa ezzel a 45 milliós értékkel immár megosztva a világ legértékesebb hálóőre a portugál Diogo Costával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.