Fucsovics megizzasztotta Nadalt, Marozsán ellenfele dalra fakadt

Két teniszezőnk indult egyesben a párizsi olimpián, mindketten az első fordulóban búcsúztak. Marozsán Fábián számára a hazai közönség előtt szereplő Ugo Humbert jelentette a végállomást. Fucsovics Márton szettet nyert a salakkirály ellen, de Rafael Nadal győzött, és Novak Djokovics ellen folytatja. A magyarok sem búcsúznak még Párizstól, párosban versenyben vannak.

2024. 07. 28. 18:00
Fucsovics Márton (balra) először meccsel Rafael Nadallal
Fucsovics Márton (balra) először meccsel Rafael Nadallal Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párizsi olimpián egyesben induló két teniszezőnk egyikének sem volt könnyű dolga, hiszen tulajdonképpen két hazai játékossal néztek szembe az első fordulóban. Marozsán Fábiánra valóban egy francia, Ugo Humbert várt, Fucsovics Márton pedig a saját felségterületén szereplő, a párizsi salakon 14-szeres győztes, de egyébként spanyol Rafael Nadallal csatázott.

Marozsán Fábián az első körben búcsúzott egyesben, de párosban még folytatja Fucsovics Márton oldalán
Marozsán Fábián az első körben búcsúzott egyesben, de Fucsovics oldalán még párosozik Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/MARCUS BRANDT

Két brékkel kezdődött Marozsán Fábián és Ugo Humbert meccse, majd a francia volt az első, aki hozni tudta az adogatását, és 4:1-re elhúzott. A magyar játékos ezután kétszer hozta a játékát, de egyébként rengeteg bréklabdát kihasználatlanul hagyott, erre ráment az első szett, amely 6:3-mal lett Humbert-é.

A második játszmában is hasonló volt a forgatókönyv, Marozsán máris elveszítette a szerváját, Humbert pedig megállíthatatlanul masírozott a győzelem felé. A hazai kedvenc már a meccs lezárása előtt is ünnepi hangulatban volt, az egyik térfélcserénél elénekelte a nézőkkel a francia himnuszt. A találkozó végén pedig rázhatta az öklét, 6:2-re nyerte a második szettet és ezzel a mérkőzést is. Marozsán Fábiánnak egyesben bő egyórányi játék után, az első körben esett ki pályafutása első olimpiáján.

Nadal hengerelt, aztán Fucsovics megdolgoztatta őt

Nadal sokat panaszkodott a korai kezdés miatt, mert szombat este Carlos Alcaraz oldalán párosban a második fordulóba jutott. Felmerült, hogy visszaléphet az egyestől, de kiállt Fucsovics ellen, és nyoma sem volt rajta a fáradtságnak, 38 évesen fantasztikus tenisszel rukkolt elő. Az első három játék az övé lett, de utána is hengerelt, Fucsovicsnak csak egy gém jutott az első szettben.

Ez a mérkőzés szerencsére nem úgy folytatódott, mint a másik magyar érdekeltségű meccs. Sőt itt Fucsovics lépett meg 3:0-ra, és noha 5:3-nál elbukta az adogatását, 6:4-gyel kiegyenlített.

Szoros játékokkal indult a harmadik szett, Fucsovicsnak négy, Nadalnak három bréklabdát kellett hárítania, így jutottak el 2:2-ig. Végül a magyar játékos tört meg először, a spanyol klasszis 4:2-re vezetett. Fucsovicsnak ezután nem volt visszaút, Nadal jutott a második fordulóba, ahol nagy riválisa, Novak Djokovics ellen folytatja.

– Talán Isten adta ezt a lehetőséget nekem, hogy Nadal ellen is megmérethettem magam, így most már tényleg kipipálhattam a legjobb hármat – utalt Fucsovics az M4 Sport kamerái előtt arra, hogy Roger Federer és Novak Djokovics után végre Nadallal is összecsapott. – Az tény, hogy nagy élmény és megtiszteltetés volt Nadal ellen játszani, de mint látszódott, a végsőkig küzdöttem. Az elején nagyon lassan kezdtem és ő nagyon jól játszott. Én az elmúlt két napban nem is nagyon tudtam edzeni, ma ütöttem először, úgyhogy nem volt könnyű felvenni a ritmust. A második szettben sokkal felszabadultabb voltam, kezdtem belejönni a játékba, összességében pedig egy jó meccs volt.

Zinedine Zidane is kíváncsi volt a meccsre:

A két teniszező hamarosan újra összefuthat egymással, ugyanis ha a Fucsovics, Marozsán duó este legyűri a holland Tallon Griekspoor és Wesley Koolhof párosát, akkor a spanyol álomkettős, Nadal és Carlos Alcaraz ellen folytatja.

Párizsi olimpia, férfi tenisz, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Ugo Humbert (francia, 10.)–Marozsán Fábián 6:3, 6:2
Rafael Nadal (spanyol)–Fucsovics Márton 6:1, 4:6, 6:4

páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics, Marozsán–Tallon Griekspoor, Wesley Koolhof (holland) 19.30 körül

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.