Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Törökország

Sinner megszenvedett Fucsovics legyőzője ellen, aki közvetve reagált a vádakra

Nem okozott csalódást a wimbledoni tenisztorna második fordulójának rangadója, a világelső Jannik Sinner és Wimbledon korábbi döntőse, Matteo Berrettini összecsapása. Az első fordulóban Fucsovics Márton ellen győztes Berrettini felvette a versenyt fiatal honfitársával, de Sinner mindhárom rövidítést megnyerte a meccsen, így jutott tovább.

2024. 07. 04. 7:37
Jannik Sinner Wimbledon Matteo Berrettini
A világelső Jannik Sinner továbbra is hibátlan honfitársai ellen Fotó: ATP Tour/Corinne Dubreuil
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi közvélemény már a sorsolás után az olasz házirangadót, Jannik Sinner és Matteo Berrettini második fordulós összecsapását várta. Mi persze máshogy közelítettünk Wimbledon főtáblájához, hiszen Berrettini ellen kezdett. Utólag ki kell jelentenünk: a világelső Sinner és a 2021-es wimbledoni döntős Berrettini mérkőzése valóban csemege volt.

Matteo Berrettini Fucsovics Márton Jannik Sinner Wimbledon
Matteo Berrettini a rövidítéseket okolhatja a Sinner elleni vereségért (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Berrettini több játékot nyert a meccsen, mint Sinner, a 7:6, 7:6, 2:6, 7:6-os végeredmény viszont a világelső továbbjutását jelentette. Sinner a második és a negyedik játszmában is brékhátrányba került, de mindkétszer azonnal visszavette ellenfele adogatását, pedig más alkalommal nem sikerült ez neki a találkozó alatt.

Sinner: Szerencsém is volt

Azzal viszont, hogy mindhárom rövidítést megnyerte, Sinner jutott be a harmadik fordulóba, ahol majd a szerb Miomir Kecmanovics lesz az ellenfele.

– Nagyon jó barátok vagyunk, együtt játszunk a Davis-kupában, együtt készülünk, kellemetlen, hogy már a második fordulóban összecsaptunk. Magas színvonalú meccs volt, mindketten igazán jól teniszeztünk, a három tie breakben néha szerencsém is volt – mondta a továbbjutása után Sinner, akinek profi pályafutása során továbbra is hibátlan, immár 14-0 a mérlege honfitársai ellen.

Berrettini nem gondolt a sérülésére

A kiesés miatt nyilvánvalóan csalódott volt Berrettini, akinek egyébként sem fényes ranglistás helyezése tovább romolhat, hiszen tavaly a negyedik fordulóig jutott Wimbledonban, ugyanakkor a játéka színvonalának örült.

– Nagyszerű meccset játszottam a világelső ellen, sok lehetőségem volt. Bizonyítottam, hogy képes vagyok jó szinten teniszezni. Mindig is hittem ebben, de amíg nem támasztom alá, addig nehéz ezt igazán érezni. Boldog vagyok, hogy a találkozó alatt magán a meccsen járt az eszem, és nem a sérüléseken, nem a testemen. Büszke vagyok magamra, ugyanakkor kicsit szomorú is vagyok az eredmény miatt – fogalmazott Berrettini.

Fucsovics Márton első forduló utáni gondolatai fényében különösen érdekes, hogy Berrettini, aki hétfőn még ápolást kért, szerdán már nem is gondolt sérülésre.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.