Szerdán lezárják Párizst, a magyar triatlonos tudja, ez mit jelent

Bragmayer Zsanett úgy készül, szerdán lesz verseny. Mi több, a magyar triatlonos biztos benne, szerdán ellövik a rajtot. A szervezőknek ugyanis nincs más választásuk. Szerdára megkapták az engedélyt a lezárásokra, s később az időjárás még kedvezőtlenebb lesz.

2024. 07. 30. 17:11
BRAGMAYER Zsanett
Bragmayer Zsanett felkészült arra, hogy szerdán versenyezni kell Fotó: Vajda János
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bármi történjen, szerintem holnap ellövik a rajtot. Sodrás ide, vízminőség oda, de még nagyobbat buknának azzal, ha tovább eltolnák − jelentette ki lapunknak nyilatkozva Bragmayer Zsanett.

Nagy kérdés, hogy a Szajna mikor lesz alkalmas arra, hogy megrendezhessék benne a tritalon úszás versenyszámát
A díszletek állnak a Szajnán, a triatlonosok a rajtra várnak. Fotó: EPA/Andre Pain

A kiváló sportoló több okból is biztos a dolgában:

  • A szervezők az edzéseket lefújták, kétszer senkit sem engednek be a Szajnába. Ez voltaképpen logikus, mert így senkinek sem veszélyeztetik a versenyzését, legfeljebb lesz, aki utólag megbetegszik.
  • Szerdára megvan az engedély Párizs egyes részeinek a lezárására, ezt sem lehet eljátszani mindennap. A triatlonversernyek útvonala ugyanis Párizs legszebb részeit érinti: a kerékpárosok például a Champs-Élysées-n is tekernek.
  • A következő napoban ismét esőzésekre lehet számítani, tehát ismét rosszabb lesz a víz minősége.

Csak duatlon ne legyen belőle!

Miként Bragmayer Zsanett utalt rá, nemcsak a vízminőség, hanem a magas vízállás miatt a nagy sodrás miatt sem ideális a Szajna a versenyzésre. Az ő szavaiból is azt hámozhatjuk ki, a triatlonisták mégis inább vállalják ilyen körülmények között is a versenyzést, minthogy triatlonból szégyenszemre duatlon legyen, azaz elmaradjon az úszás.

Másfél milliárd eurót költettek a Szajnára

Már több hete komoly vita övezi, hogy a Szajna vízminősége alkalmas-e a versenyzésre. Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere az olimpia előtt jelentős sajtófigyelem közepette maga is megmártózott az inokikus folyóban. A szervezők közel másfél milliárd eurót költöttek a Szajna megtisztítására, ám a fáradozás és a befektetés nem hozta el a remélt eredményt. A párizsiak egy része egyenesen szembement e szándékkal.

Három magyar triatlonos indul az olimpián

Három magyar indul triatlonban az olimpián. A nők között Bragmayer Zsanett, a férfiaknál pedig Bicsák Bence és Lehmann Csongor.

A tervezett rajtidőpontok:

női egyéni verseny: július 31., szerda 8.00
férfi egyéni verseny: július 31., szerda 10.45

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.