Ilyés Ferenc: Határok nélkül adja össze erejét a magyar kézilabda + videó

Második alkalommal rendezték meg a Határok nélkül kézilabda és kulturális fesztivált, amelynek idén a vajdasági Ada volt a házgazdája.

2024. 08. 26. 15:36
Forrás: Facebook/Határok nélkül kézilabda és kulturális fesztivál
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A csapatok nem csak összemérik tudásukat, összeadják erejüket – fogalmazta meg a Határok nélkül kézilabda- és kulturális fesztivál esszenciáját Ilyés Ferenc.

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöke székelyudvarhelyi születésű, ott nevelkedett, majd az anyaországban folytatta pályafutását, már csak ezért is szívügye a fesztivál. 

– Amellett, hogy egy rangos utánpótlástornát és egy kulturális fesztivált rendezünk, a program igazi célja, hogy összehozza a határon túli és anyaországbeli magyarokat, magyar kézilabdázókat. Jó látni, hogy a fiatalok beszélgetnek, megismerik egymást, mindezt közös, magyar nyelven. Két éve, Székelyudvarhelyen is barátságok szövődtek a klubok és a játékosok között, és ahogy tapasztalom, ez most sincs másképp – mondta lapunknak az MKSZ elnöke.

A Határok nélkül kézilabdatornán anyaországi, vajdasági, erdélyi, felvidéki és kárpátaljai U14-es csapatok mérték össze tudásukat; Adán a lányok, a szomszédban, a moholi sportcsarnokban pedig a fiúk. A háromnapos fesztivál középső napján este koncertekre várták a csapatokat és a szurkolókat, ahol határon túli és magyarországi előadók léptek színpadra.

Adán nagyon büszkék Kubina Mollira, a szerbiai és Albek Annára, a magyar női kézilabda-válogatott játékosára, akik mindketten a városban kezdték kézilabda-pályafutásukat. 

A kapus Kubina Molli az adai klub után Magyarországon folytatta pályafutását, bemutatkozott az utánpótlás-válogatottban, de a felnőtteknél már szerb színekben lép pályára, jelenleg az MTK csapatában játszik. Albek Anna viszont a magyar válogatottat erősíti, ott volt a párizsi olimpián is. Neki Adán külön szurkolótábora volt a nyáron, az olimpiai torna alatt.

A két sikeresen megrendezett Határok nélkül fesztivál után a társrendezők, a Magyar Kézilabda-szövetség és az Együtt növünk fel! Alapítvány már a folytatást tervezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.