Imre Bencének testileg, lelkileg is szüksége volt a pihenőre

A magyar férfikézilabda-válogatott vállalható, 28-25-ös vereséget szenvedett Dániától a csoportkör negyedik fordulójában. Ezzel nem veszett el semmi, csupán annyi dőlt el, hogy zárásként vasárnap le kell győzni az eddig gyengélkedő franciákat. Podcastunkban Éles Józseffel latolgattuk az esélyeket.

2024. 08. 02. 13:14
Mikler Roland, magyar kézilabda-válogatott
Az olimpiára tartalékként nevezett Mikler Roland (világos felsőben) Dánia ellen megkapta az esélyt Chema Rodríguez szövetségi kapitánytól. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány Dánia ellen három poszton is változtatott a meccskereten: betegségéből felépülve visszatért Rosta Miklós, először kapott lehetőséget továbbá Mikler Roland és Hanusz Egon. Imre Bence, Szita Zoltán és Palasics Kristóf pedig pihenhetett.

Imre Bence Chema Rodríguez Párizs olimpia 2024 - Kézilabda Magyarország Egyiptom Magyar csapat
Imre Bence remélhetőleg kipihenten tér vissza a franciák ellen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Az előzetes szabályok szerint nem lehet többször oda-vissza cserélni, aki egyszer kimarad, az többet nem játszhat. A történések azonban ezt felülírják. Erre kerestük a választ podcastunkban. Betegség, sérülés esetén van lehetőség valakit átmenetileg pihentetni, s valószínűleg amiatt is enyhültek a szabályok, hogy az olimpiai faluban felütötte a fejét a covid. A Dánia elleni mérkőzésen Palasicst, Szitát és Imrét is maszkban láthattuk a lelátón.

Bármi is áll a dolog hátterében, Éles József szerint jó döntés volt Chema Rodrígueztől, hogy pihentette Imre Bencét, hiszen a fiatal jobbszélső szinte végigjátszotta az első három mérkőzést, s nyilván az is megviselte, hogy Norvégia ellen az utolsó pillanatban ziccert hibázott.

Franciaország ellen vasárnap 16.00-tól játszunk, a továbbjutás érdekében győzni kell. Éles József már korábban utalt rá, hogy a jelenlegi francia válogatott nem mérhető az előző olimpián győztes csapathoz. A bírók továbbá nyilván nem fújnak a franciák ellen. Ezzel együtt a korábbi világválogatott játékos egyetért azzal, hogy a magyar válogatottnak negyven százaléknyi esélye van a győzelemre. Azt is kimondta, kapusposzton ezúttal ő Palasicsnak és Miklernek szavazna bizalmat.

Íme, a teljes beszélgetés:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.