Firmino, Kessié és Mahrez már tudja, ki is az a Szappanos

Már a második meccsén bizonyította Szappanos Péter a szaúdi Al-Fateh vezetőinek, hogy érdemes volt őt leigazolniuk. A 33 éves kapuvédő ugyanis lehúzta a rolót a bajnokesélyes Al-Ahli ellen, és az egyszeres válogatott eszén sem a brazil Roberto Firmino, sem az algériai Rijad Mahrez sem tudott túljárni, így az Al-Fateh végül 1-0-ra nyert.

2024. 08. 28. 12:37
Szappanos Péter néhány órával azután, hogy aláírta a szerződését, már be is mutatkozot a szaúdi bajnokságban
Szappanos Péter néhány órával azután, hogy aláírta a szerződését, már be is mutatkozot a szaúdi bajnokságban Forrás: X/AlFateh Saudi club
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Szappanos Péter a szaúdi labdarúgó-bajnokságban szereplő Al-Fateh csapatában folytatja pályafutását. A 33 éves válogatott kapus már be is mutatkozott új csapatában, ahova két évre kötelezte el magát. A debütálás nem a legjobban sikerült, hiszen az egy napja Szaúd-Arábiában lévő Szappanossal a kapujában egy 3-0-s vereséggel kezdett az Al-Kvadszija ellen az Al-Fateh. A javításra azonban nem kellett sokáig várni, ráadásul Szappanos igazolta, nem kidobott pénz az érte kifizetett összeg.

A Paks játékosa, Szappanos Péter a nyár elején Németországot járta a válogatottal, a folytatásban is külföldön lesznek feladatai
Szappanos Péter olyan világsztárok ellen húzta le a rolót, mint a brazil Firmino, az algériai Mahrez vagy az elefántcsontparti Kessié (Fotó: Mirkó István)

Ugyanis éppen a magyar kapussal felálló Al-Fateh okozta a nemrég indult szaúdi bajnokság első nagy meglepetését, miután a második fordulóban legyőzte a dúsgazdag, sokkal erősebb keretű, nem titkoltan a bajnoki címre törő Al-Ahlit. Hogy egy kicsit érzékeltessük a két csapat közötti különbséget, talán elég annyi, hogy a mértékadó transfermarkt.com szerint az Al-Fateh második legértékesebb játékosa a találkozó egyetlen találatát szerző zöld-foki-szigeteki Djaniny, akinek 3,2 millió euró a piaci értéke, míg nála csak az uruguayi középpályás Lucas Zelarayán ér többet a maga négymillió eurójával. Ezzel szemben az Al-Ahlit olyan világsztárok erősítik, mint a brazil Roberto Firmino (8 millió euró) és Ibanez (20 millió euró), az algériai Rijad Mahrez (12 millió euró), az elefántcsontparti Franck Kessié (18 millió euró) vagy a spanyol Gabri Veiga (25 millió euró).

Egy biztos, a meccsen újfent kiderült, hogy nem az eurókötegek fociznak a pályán. Noha az állami szuverén tőkealapból (PIF) összerakott álomcsapat és sztárjai mindent megtettek a győzelemért, az Al-Fateh védelme és persze a magyar kapus hősiesen állta a sarat. Az 500 eurós piaci értékre tartott Szappanos több bravúrral igazolta, abszolút nem volt kidobott pénz érte az az összeg, amit a szaúdiak fizettek a paksiaknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.