Imre Bence nem lett kegyvesztett, ott lehet a sorsdöntő meccsen

Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya ismét változtatott a keretén a párizsi olimpián, és visszakerült a franciák elleni sorsdöntő meccsre Imre Bence és Szita Zoltán is. Ők Dánial ellen nem játszottak pénteken, most viszont sorsdöntő meccs következik, a csapat csak akkor juthat tovább a csoportból, ha nyer.

2024. 08. 03. 23:02
Chema Rodríguez egész biztosan nem méregből pihentette egy meccsre Imre Bencét. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokáig felejthetetlen marad a magyar férfiválogatott norvégok elleni mérkőzése. Döntetlen állásnál tíz másodperccel a vége előtt Imre Géza nagy ziccert hagyott ki, az ellenfél pedig fordulni tudott, és megszerezte a győzelmet. Chema Rodríguez szövetségi kapitány nem nevezte a fiatal szélsőt a következő, Dánia elleni mérkőzésre, de állítólag ennek nem a kihagyott ziccer, hanem kisebb sérülés volt az oka. Azt nem tudni, hogy ez a sérülés testi vagy lelki volt... Mindenesetre Imre Géza biztosan nem lett kegyvesztett, Imre Bence és Szita Zoltán is visszakerült a címvédő és házigazda franciák elleni, vasárnapi sorsdöntő csoportmérkőzésre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe a párizsi olimpián.

Imre Bence visszatét Fotó: MTI/Czeglédy Zsolt

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a jobbszélső Imre az irányító Hanusz Egont, míg a balátlövő Szita a beálló Rosta Miklóst váltja. Később kapust is cseréltek a magyarok: Bartucz Lászlót Palasics Kristóf váltotta. Az Európa-bajnok franciák elleni mérkőzése 16 órakor kezdődik, Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttese kizárólag akkor jut a legjobb nyolc közé, ha bravúrral felülmúlja az esélyesebb riválist.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.