US Open: Sinner örülhet, a magyarok réme ismét lecsapott

A US Open második fordulójában a 15. kiemelt Anna Kalinszkaja két játszmában nyert Bondár Anna ellen, bár a magyar teniszező a második szettben megszorongatta Jannik Sinner barátnőjét. Kalinszkaja idén másodszor búcsúztatott magyar játékost Grand Slam-tornán: Wimbledonban Udvardy Panna, most New Yorkban Bondár Anna ellen győzött

2024. 08. 29. 18:30
Bondár Anna Bernarda Pera US Open tenisz Anna Kalinszkaja Jannik Sinner
Bondár Anna karrierje során másodszor jutott egyesben a második fordulóba Grand Slam-tornán Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A US Open negyedik játéknapján az ötös számú pálya programja Bondár Anna meccsével kezdődött. A magyar játékos ellenfele a 15. kiemelt Anna Kalinszkaja volt, aki a férfi világelső, Jannik Sinner barátnője. Kalinszkaja idén már másodszor játszott Grand Slam-tornán magyar ellenféllel: Wimbledonban Udvardy Panna ellen magabiztosan érvényesítette a papírformát, amely New Yorkban, Bondár Anna ellen is az orosz játékos sikerét ígérte.

BONDÁR Anna; KALINSZKAJA, Anna
Anna Kalinszkaja Wimbledon után a US Open második körében is túl erősnek bizonyult magyar ellenfelének (Fotó: MTI/AP/Seth Wenig)

A US Openen korábban még sem Bondár, sem Kalinszkaja nem jutott be a harmadik fordulóba. Bondár a 2023-as Australian Open után másodszor tudott meccset nyerni egyesben Grand Slam-tornán. Kalinszkaja ennél sokkal sikeresebb, az idei Australian Openen a legjobb nyolc közé jutott, a US Openen viszont a korábbi négy alkalommal a második forduló a végállomást jelentette az orosznak.

Ezúttal viszont Kalinszkaja azonnal bekezdett, 4:0-ra ellépett az első szettben, s bár utána Bondár is nyert két játékot, az orosz adogatójátékaiban esélye sem volt.

Kalinszkaja a második játszmát is korai brékkel kezdte, ezúttal azonban volt visszaút: Bondár visszabrékelt, és 3:2-nél végre vezetett egy szetten belül. Sőt, 4:3-nál újabb bréklabdái voltak a magyar játékosnak, de nem tudott élni az eséllyel, s nem nyert már több játékot a meccsen.

Bondár Anna csütörtökön még egy meccset játszik New Yorkban, párosban a francia Clara Burel lesz a partnere, aki egy emlékezetes fordítást már bemutatott a US Openen. Az első fordulóban a Csiang, Ninomija kínai, japán kettős lesz az ellenfelük.

Barátnője után Sinner is csak hat játékot veszített

Mire Kalinszkaja befejezte a maga meccsét, már pályán volt Jannik Sinner is, aki a vártnál simábban intézte el a tehetséges amerikai tinédzsert, a múlt héten ATP-tornadöntőt vívott Alex Michelsent. Kiesett viszont a kiemeltek közül Hubert Hurkacz és Sebastian Korda is.

A legrövidebb meccs pedig mindössze három labdamenetből állt: a korábbi világelső Karolína Plísková az utolsóban megsérült, s rövid ápolás után fel is adta a meccsét a Roland Garroson és Wimbledonban is döntőt játszott Jasmine Paolini ellen.

US Open, 2. forduló

Női egyes
Kalinszkaja (orosz, 15.)–Bondár (magyar) 6:2, 6:4
Paolini (olasz, 5.)–Plísková (cseh) 0:0-nál Plísková feladta
Snajder (orosz, 18.)–Tauson (dán) 6:4, 6:4
Putyinceva (kazah, 30.)–Vang Hszin-jü (kínai) 6:1, 7:6

Férfi egyes
Sinner (olasz, 1.)–Michelsen (amerikai) 6:4, 6:0, 6:2
Thompson (ausztrál)–Hurkacz (lengyel, 7.) 7:6, 6:1, 7:5
Machác (cseh)–Korda (amerikai, 16.) 6:4, 6:2, 6:4
Arnaldi (olasz, 30.)–Szafjullin (orosz) 6:2, 6:4, 6:4

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.