Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A világelső Sinner nevetett, O’Sullivan grimaszolt, Gálfi Dalma nyert + videó

Novak Djokovics magabiztos sikerrel kezdett Wimbledonban, Andrej Rubljov viszont már az első fordulóban kiesett. A magyarok közül Gálfi Dalma jutott be a füves pályás Grand Slam-torna második fordulójába, Udvardy Panna viszont nem tudta borítani a papírformát Jannik Sinner barátnője, Anna Kalinszkaja ellen.

2024. 07. 02. 20:46
London, 2024. július 2.
A szerb Novak Djokovic, miután gyõzött a cseh Vit Kopriva ellen a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában Londonban 2024. július 2-án.
Novak Djokovics sima győzelemmel kezdett Wimbledonban Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics csak öt játékot veszített. A szerb teniszklasszis nagyon magabiztosan intézte el a wimbledoni tenisztorna nyitányán a cseh Vít Koprivát. Djokovics térdén a kötés továbbra is jelzi, hogy a hétszeres wimbledoni bajnok kevesebb mint egy hónapja műtéten esett át, a játéka viszont kifogástalan volt. Igaz, a top 100-on kívüli Koprivánál lesz sokkal nehezebb ellenfele is.

GÁLFI Dalma Wimbledon Majar Serif Djokovics Sinner
Gálfi Dalma remek teljesítményt nyújtott a wimbledoni első fordulóban (Fotó: MTI/EPA/ANP/Sander Koning)

Djokovics meccse neves nézőket vonzott a wimbledoni centerpályára, köztük volt a sznúker hétszeres világbajnok legendája, Ronnie O’Sullivan is, aki néha jó szokásához híven grimaszolt a lelátón.

 

Neves néző jelent meg a 15-ös pályán, Udvardy Panna meccsén is, igaz, a férfi világelső Jannik Sinner nem a magyar lány, hanem ellenfele, a tizenhetedik kiemelt Anna Kalinszkaja miatt volt kíváncsi a találkozóra, az orosz teniszező ugyanis Sinner barátnője.

Ritka pillanat: Jannik Sinner nevetése

A meccs elején össze is nevettek, s Udvardy később sem tudta elrontani a jó kedvüket. Az első játszmában 3:3-ig még tartotta a lépést Kalinszkajával, de utána az orosz nagyon hatékonyan tudta támadni magyar ellenfele második szerváit, míg Udvardy egyetlen bréklabdáját sem tudta kihasználni.

 

Gálfi Dalma továbbjutott Wimbledonban

Udvardy búcsúja után egyesben csak Gálfi Dalma maradt versenyben a magyarok közül, ő viszont be is jutott a második fordulóba.

Gálfi három hete WTA-torna-elődöntővel jelezte, hogy jól játszik füvön, most pedig simán, 6:1, 6:2-re intézte el az egyiptomi Majar Serifet.

A női címvédő, Markéta Vondrousová kiesése után újabb nagy meglepetés is történt kedden: a férfitorna hatodik kiemeltje, Andrej Rubljov a Grand Slam-újonc argentin Francisco Comesana ellen kapott ki.

Wimbledon, 1. forduló, keddi eredmények

Női egyes
Gálfi (magyar)–Serif (egyiptomi) 6:1, 6:2
Kalinszkaja (orosz, 17.)–Udvardy (magyar) 6:3, 6:2
Swiatek (lengyel, 1.)–Kenin (amerikai) 6:3, 6:4
Ribakina (kazah, 4.)–Ruse (román) 6:3, 6:1
Pegula (amerikai, 5.)–Krueger (amerikai) 6:2, 6:0
Bouzas (spanyol)–Vondrousová (cseh, 6.) 6:4, 6:2
Ostapenko (lett, 13.)–Tomljanovic (ausztrál) 6:1, 6:2

Férfi egyes
Djokovics (szerb, 2.)–Kopriva (cseh) 6:1, 6:2, 6:2
Zverev (német, 4.)–Carballés Baena (spanyol) 6:2, 6:4, 6:2
Comesana (argentin)–Rubljov (orosz, 6.) 6:4, 5:7, 6:2, 7:6
Hurkacz (lengyel, 7.)–Albot (moldáv) 5:7, 6:4, 6:3, 6:4
De Minaur (ausztrál, 9.)–Duckworth (ausztrál) 7:6, 7:6, 7:6
Cicipasz (görög, 11.)–Daniel (japán) 7:6, 6:4, 7:5

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.