Milák máris készül 2025-re – Jövőre elverné Leon Marchand-t

Amíg a párizsi olimpia előtt Milák Kristóf mondta el Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárnak, hogy mi fog történni a nyári játékokon – be is jött a jóslata az érmeket tekintve –, most a Nemzeti Sportrádiónak adott interjújában Schmidt Ádám közölte, mi fog történni az olimpiai, világ-, és Európa-bajnokkal jövőre: visszavág 200 pillangón párizsi legyőzőjének.

2024. 09. 16. 12:11
Milák Kristóf
Milák Kristóf aranyérmet szerzett 100 méteres pillangóúszásban a párizsi olimpián. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmidt Ádám elárulta, hogy a vele 2017 óta mély baráti viszonyban lévő Milák Kristóf már tavaly év végén elmondta neki, mi várható majd a párizsi olimpián. Mint a sportért felelős államtitkár elmondta, hagyomány közöttük, hogy a nagyobb események előtt közös vállalásokat tesznek. Ez így volt a 2022-es, hazai rendezésű világbajnokságot és most, az olimpiát megelőzően is, úgyhogy ő már tavaly december 31-én pontosan tudta, mi fog történni Párizsban, ezért nyugodt volt az egész olimpia alatt. Miután maximálisan megbízott Milák Kristóf szavaiban, és az eredmények igazolták is ennek jogosságát.

SCHMIDT Ádám
Schmidt Ádám elárulta, jövőre Milák Kristóf mindenképpen visszavágna a 200 pillangón elszenvedett vereségért Léon Marchand-nak    Fotó: MTI/Kovács Tamás

Most forfult a kocka, és nem az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok úszó volt az, aki jóslásra adta a fejét, hanem Schmidt Ádám, aki kijelentette, szerinte Milák Kristóf jövőre a világbajnokságon vágna vissza a párizsi olimpia 200 méteres pillangóúszás döntőjéért Léon Marchand-nak. Ugyanis a Nemzeti Sportrádiónak adott interjúban a sportállamtitkár elmondta, hogy a tokiói játékok után folytatott egy beszélgetést Milák Kristóffal, aki akkor úgy fogalmazott, hogy 200 pillangón, ahol világcsúcstartó, nincs igazi kihívója. 

A párizsi döntőt követően – amelyben Milák második lett a francia Marchand után – azonban a színfalak mögött elárulta Schmidt Ádámnak, örül, hogy végre van egy olyan ember, akinek akár már jövőre, Szingapúrban vissza akar vágni. A politikus úgy vélte, Milák Kristóf meghatározott célokkal, motiváltan várja a jövőt, és a 2025-ös tervei között a legelőkelőbb helyen a négyszeres olimpiai bajnok francia úszó legyőzése áll.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.