Szoboszlai Dominik? Kölcsönösségre vágyik a magyar válogatott kulcsembere

A férfiakhoz hasonlóan immár a Skócia elleni Európa-bajnoki selejtezős párharcra készülő magyar női labdarúgó-válogatott is számolhat angliai légióssal. Csiki Anna idén nyáron lett a Tottenham Hotspur játékosa, s Angliában hétről hétre százezrek figyelik a meccseit. Az Origónak a huszonnégy éves Csiki részletesen beszélt eddigi pályafutásáról, amikor pedig Szoboszlai Dominik szóba került, a női válogatott kulcsembere egyértelmű kívánságot fogalmazott meg.

Forrás: Origo2024. 10. 25. 12:17
Csiki Anna Tottenham magyar válogatott Szoboszlai Dominik
Csiki Anna Skócia ellen készül a magyar válogatottal Fotó: Origo/Polyák Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik személyében a magyar férfi labdarúgó-válogatott immár bő egy éve számíthat angol sztárklubban edződő futballistára. Idén nyáron a Tottenham Hotspur kerete is magyar futballistával bővült, igaz, nem a Premier League-csapaté, Csiki Anna a női Szuperliga első magyar futballistája lett, a Skócia ellen Eb-selejtezős párharcra már a londoni klubból érkezett a magyar válogatott keretéhez.

Csiki Anna Tottenham magyar válogatott Szoboszlai Dominik
Csiki Anna a Tottenham mezében (Fotó: Instagram/Csiki Anna)

Angliában Csiki Anna olyan érdeklődéssel találkozott, amilyen a világon talán sehol máshol nem kíséri a női futballt.

– Hat vagy hét hete írtam alá a Spurshöz, de már többször megismertek London belvárosában. Pedig nem vagyok még kezdő, pláne sztár a Spursnél, azaz ez nagyon sokat elárul az ottani viszonyokról. A Chelsea elleni meccsünket a Sky Sports, korábban a Liverpool elleni mérkőzést a BBC adta élőben, de minden hétvégén tévés meccset játszunk, amit több százezren néznek – mondta az Origónak Csiki Anna, aki az Arsenal elleni észak-londoni derbin, novemberben várhatóan több mint hatvanezer ember előtt játszhat majd.

Szoboszlai Dominik fantasztikus játékos, de…

Az interjúban a Tottenham magyar játékosa felelevenítette pályafutása fontos epizódjait, hogy miként jutott el a Ferencváros és a svéd Häcken után Angliába. Amikor viszont Szoboszlai Dominikról kérdezték, Csiki Anna érzékeltette a kettejük közötti különbséget.

– Dominikkal kapcsolatban mindig az jut eszembe, hogy vajon tőle is megkérdezik ugyanezt rólam? Mert engem nagyon sokszor kérdeznek róla, de úgy lenne az igazi, ha ez oda-vissza menne, azaz őt is faggatnák rólam. Természetesen fantasztikus játékosnak tartom, aki minden elismerést megérdemel a karrierjét látva – mondta az Origónak Csiki Anna.

A magyar női válogatott pénteken 18.15-től a Bozsik Arénában játszik az esélyesebb Skócia ellen, majd jövő kedden idegenben vívja a párharc visszavágóját. A továbbjutó novemberben Finnország vagy Montenegró ellen újabb párharcot vív, annak a győztese részt vehet a 2025-ös Európa-bajnokságon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.