A BL-győztes legyőzésével a Veszprém bejutott a klubvilágbajnokág döntőjébe!

A döntetlen eredményt hozó rendes játékidő után a hosszabbításban állva hagyta ellenfelét, a Bajnokok Ligája-címvédő Barcát a Veszprém HC, amely 39-34-re nyert az Egyiptomban zajló 17. férfi kézilabda klubvilágbajnokság keddi elődöntőjében, és készülhet a csütörtöki fináléra!

2024. 10. 01. 18:41
Nedim Remili és a Veszprém nagy sikert ért el Egyiptomban. Forrás: ihf.info
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar bajnokcsapat a csoportkörben a brazil Taubatét, majd az egyiptomi Zamaleket verte meg, ezt követően készülhetett a Barca elleni, keddi elődöntőre. A párosítás már csak azért is pikáns volt, mert a Veszprém irányítását vezetőedzőként a nyáron átvevő Xavier Pascual korábban háromszor nyert Bajnokok Ligáját a Barcelonával, a katalánok jelenlegi vezetőedzője, Carlos Antonio Ortega pedig három bajnoki címet, három Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, a BL-ben pedig ezüstérmes lett a bakonyiakkal.

 

Kilenc év elteltével jutottak be újra a fináléba

Hamar elhúzott a Veszprém, amely öt perc után 5-3-ra vezetett. A magyar klub később kisebb hullámvölgybe került, hét percen át gólképtelen maradt, a Barca ennek ellenére sem tudott egalizálni. Szünetben a veszprémiek vezettek 15-13-ra. A térfélcserét követően sokáig tartotta előnyét a Veszprém, ám ellenfele rendre felzárkózott, sőt, az 50. minutumban egyenlített (25-25). Kettővel a rendes játékidő vége előtt, 29-27-nél két találattal elhúzott a Barca, végül a magyar együttes 29-29-re mentette a meccset.

A ráadás első felvonásában parádéztak a veszprémiek, jó védekezésnek és Rodrigo Corrales védéseinek köszönhetően 33-30-ra elléptek, és a második öt percben tovább növelték a különbséget, így végül 39-34-re nyertek. Története második klubvilágbajnokságán másodszor döntős a Veszprém – a 2015-ben ezüstérmes klub ellenfele a 19.00-kor kezdődő SC Magdeburg (német)–al-Ahli SC (egyiptomi) találkozó győztese lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.