A Crotone edzője az Inter ellen bizonyítaná az igazát

A topligák közül utolsóként az olasz Serie A-ban is véget ér a rövid téli szünet. Január 3-án, vasárnap teljes fordulót rendeznek Itáliában.

Magyar Nemzet
2021. 01. 03. 8:07
null
Forrás: AC Milan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány kései kezdést eredményezett, így a 38 fordulóból csak 14-et tudtak megrendezni 2020-ban az olasz labdarúgó-bajnokságban. Az őszi szakasz rendkívül izgalmas idényt ígér a Serie A-ban.

Az élen az az AC Milan töltötte az ünnepeket, amely legutóbb a 2012/13-as idényt zárta a dobogón. A vörös-feketék jó formája az előző idény júniusi újraindulása óta tart: egymás után 26 bajnoki meccset vívott meg vereség nélkül a csapat. A sorozatot a papírforma szerint az újonc Benevento otthonában is folytathatja a Milan, amelyből a 38 évesen is nagyszerűen játszó Zlatan Ibrahimović sérülés, Theo Hernandez eltiltás miatt hiányzik majd. Figyelmeztető jel a listavezető számára, hogy a Benevento otthonában a közelmúltban pontot vesztett a Juventus és a Lazio is. Ráadásul a két csapat örökmérlege meglepő módon a piros-sárgák javára billen: eddigi egyetlen Serie A-s idényében, 2017/18-ban a Benevento hazai pályán 2-2-t játszott a Milan ellen, míg a San Siróban 1-0-ra legyőzte nagynevű ellenfelét.

Újonc ellen játszik a másik milánói csapat, a 2021-re második helyen forduló Internazionale is, amely a Crotonét fogadja. A fekete-kékek előző hét bajnoki meccsüket egyaránt megnyerték, igaz, közben kiestek a Bajnokok Ligájából. Öröm az ürömben, hogy tavasszal a riválisokkal ellentétben az Internek csak a bajnokságra kell koncentrálnia. Talán ez is közrejátszik abban, hogy a Serie A vezetőedzői között végzett felmérés alapján az Inter a Scudetto nagy esélyese. A húsz mester közül tizenhárom vállalta a válaszadást, és tizenegy az Inter mellett tette le a voksát. A két ellenvélemény közül az egyik éppen a Crotone edzőjétől, Giovanni Stroppától érkezett (Milan), aki most bizonyíthatja csapatával, hogy nem elkaphatatlan az Inter. Ez még annak ellenére is bombameglepetés lenne, hogy decemberre a Crotone is felvette az élvonal ritmusát, utóbbi négy meccsén hét pontot szerzett az újonc. Igaz, a Spezia, Udinese, Sampdoria, Parma négyes egyik tagja sincs az Inter szintjén.

Ha hinni lehet az átigazolási pletykáknak, akkor az Inter hamarosan Alejandro Gómezzel erősíthet. Az Atalanta csapatkapitánya összeveszett a bergamói vezetőedzővel, Gian Piero Gasperinivel, így hiába volt az elmúlt idények olasz futballcsodájának egyik főszereplője, nincs maradása az Atalantánál. Új állomáshelye az Inter lehet, míg az Atalanta nélküle veszi fel a versenyt a 2020/21-es idény meglepetéscsapatával, a negyedik helyen álló Sassuolóval.

Szokatlanul hátul találjuk a tabellán az elmúlt kilenc idény bajnokát: a Juventusszal a dominancia évei egyszer sem fordult elő, hogy a jelenlegi hatodikhoz hasonló rossz pozícióból várt volna tavaszi fordulót. A torinói csapat a forduló zárómeccsén az Udinesét fogadja.

Serie A, 15. forduló

Internazionale–Crotone 12.30

AS Roma–Sampdoria 15.00

Atalanta–Sassuolo 15.00

Cagliari–Napoli 15.00

Fiorentina–Bologna 15.00

Genoa–Lazio 15.00

Parma–Torino 15.00

Spezia–Verona 15.00

Benevento–AC Milan 18.00

Juventus–Udinese 20.45

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.