A kapusok hozták a pontokat

Nagyüzem zajlott szombaton a Bajnokok Ligájában, a férfiaknál a Veszprém meglepően biztosan nyert Portóban (31-24), a Szeged viszont itthon a sírból hozott vissza egy pontot az Aalborg ellen (26-26), a nőknél a Győr váratlanul nagy különbséggel győzött Râmnicu Vâlceában (29-20), a Ferencváros viszont a papírformának megfelelően kikapott a Rosztov-Dontól (31-35).

2020. 02. 10. 7:48
null
Az élő szerződéssel rendelkező Bodó Richárd esetleges csábítása volt a feszültségforrás Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csapatnyi játékos, azaz heten érkeztek a Portóból a portugál válogatottba, amely a januári férfikézilabda Európa-bajnokságon legyőzte a magyart. Persze ennek nem volt jelentősége, amikor a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligája csoportkörének a 11. fordulójában Portóba látogatott, a magyar bajnok együttesében mindössze egyetlen magyar lépett pályára, ő pedig az a aki sérülés miatt ott sem volt a kontinenstornán… Talán éppen ezért a mérkőzés nem igazolta az előzetes félelmeket, a Veszprém álomkezdéssel 4-0-ra elhúzott, kapusa, Vladimir Cupara ihletett formában érkezett erre a találkozóra. A portugálok kilenc és fél perc után vették be először a kapuját, addig minden lövést kivédett. A magyar csapat 31-24-re győzött, és ezzel megszilárdította a helyét a csoportban a második helyen a Kiel mögött.

A férfi Bajnokok Ligájának a másik csoportjában a Mol-Pick Szeged is sokat köszönhetett kapusának, Mikler Rolandnak, aki hazai pályán a második félidőben hatalmas bravúrokat mutatott be a dán Aalborg ellen. ­Égetően szükség is volt ezekre a bravúrokra, mert folyamatosan a vendégek vezettek, de éppen Miklernek köszönhetően nem tudtak elhúzni, és így az utolsó percben a Szeged kétgólos hátrányból egyenlíteni, és ezzel pontot menteni tudott a gyenge védekezése ellenére. Ezzel továbbra is eséllyel harcolhat a csoport első helyéért a Barcelonával és a PSG-vel.

Bodó Richárd kétszer vette be a dánok kapuját
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

– El kell ismernem, hogy az Aalborg győzelmet érdemelt volna – nyilatkozta Juan Carlos Pastor, a szege­diek vezetőedzője. – Támadásban és védekezésben is sokat hibáztunk, gyakran hoztuk kiszolgáltatott helyzetbe kapusainkat.

A nőknél a Győri Audi ETO a vártnál simábban nyert a román Râmnicu Vâlcea vendégeként, és itt is főszerepet játszott a remeklő kapus, Kiss Éva. Danyi Gábor vezetőedző nem véletlenül fogalmazott így a lefújást követően: – Sok mindenre számítottam, csak arra nem, hogy kilenc góllal nyerünk Romániában. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk döntötte el a mérkőzést.

Az ETO címvédőhöz méltóan veretlen a sorozatban, a csoportja élén áll, és már biztosan továbbjutott. A Ferencvárosról ennek az ellenkezője mondható el: csak csoda segíthetne rajta, a Rosztov-Dontól hazai pályán elszenvedett vereség után maradt az utolsó helyen. A Fradi nagyot küzdött, de az ellenfél a kritikus pillanatokban jobb volt. Ezt elismerte Elek Gábor vezetőedző is: – Az első félidő bizonyos szakaszai­ban túlságosan megadtuk magunkat. Utána más csapatunk jött ki a pályára, büszke vagyok arra a húsz percre, de bánatos is az utolsó szakasz miatt. A hitünk nem volt elég ezen meccsen.

Bajnokok Ligája, férfiak, csoportkör, 11. forduló. A csoport: Szeged–Aalborg 26-26, B csoport: Porto–Veszprém 24–31. Nők, középdöntők, 1. csoport: Râmnicu Vâlcea–Győr 20-29, 2. csoport: Ferencváros–Rosztov-Don 31-35.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.