Gulácsiék megroppantották Mourinho alatt a kispadot

A papírformának megfelelően az RB Leipzig és az Atalanta magabiztosan harcolta ki a nyolc közé jutást a visszavágón a Tottenham, illetve a Valencia ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

2020. 03. 10. 23:34
null
Lipcse, 2020. március 10. Marcel Sabitzer, a RB Leipzig (j) és Giovani Lo Celso, a Tottenham Hotspur játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének visszavágójában játszott RB Leipzig - Tottenham Hotspur mérkõzésen Lipcsében 2020. március 10-én. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Boldog vagyok, hogy nálunk véd, annak kevésbé, hogy a túloldalon Hugo Lloris igyekszik majd hárítani. Bízom benne, hogy »Pete« ugyanúgy véd kedd este, ahogy Londonban.” Julian Nagelsmann, az RB Leipzig vezetőedzője – a Nemzeti Sport kérdésére – így jellemezte Gulácsi Pétert a kedd esti Leipzig–Tottenham Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. Erős mondat, magyar labdarúgót ritkán ér ekkora tisztesség.

S ami a legfontosabb, a magyar válogatott kapusa tegnap is rászolgált a bizalomra. Végig magabiztosan őrizte a lipcseiek hálóját, s a 42. percben nagy védéssel járult hozzá a győzelemhez. Talán Lo Celso a hosszúba tartó lapos lövése volt a Spurs utolsó esélye, mert hogy a német csapat akkor már 2-0-ra vezetett.

A hazaiak fergetegesen kezdték a meccset, Sabitzer révén már a 10. percben megszerezték a vezetést. Hiába, Hugo Lloris nem Gulácsi, bizony benne volt a gólban, a lapos, nem túl erős lövést illett volna hárítani.

Timo Werner ezután lesről talált be, de nem sokáig kellett várni az újabb találatra. A 21. percben ismét Sabitzer – ezúttal fejjel – volt eredményes. José Mourinho kötelességszerűen tapssal igyekezett további küzdelemre biztatni a játékosait, de az arcára volt írva, ez bizony már elment.

A második félidőben a Tottenhamnek legalább a megsemmisítő vereséget sikerült elkerülnie, bár a 3-0 – a végeredményt Forsberg állította be a 87. percben – is kiütés.

Mourinho alatt nagyot reccsent a Tottenham kispadja, de örüljünk inkább annak, hogy Gulácsi Péter a csapatával továbbra is ott van az európai futball főszínpadán. Az RB Leipzig immár negyeddöntős a Bajnokok Ligájában!

A Valencia–Aatalanta nyolcaddöntő közönségszórakoztató meccset hozott – kár, hogy a nézők nem láthatták... Igaz, csak a helyszínen, mert a tévéközvetítést nyilván milliók nézték. Ilicic volt a mérkőzés hőse, a bergamóiak mind a négy gólját ő szerezte.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

RB Leipzig–Tottenham 4-0

továbbjutott: RB Leipzig, 4-0-s összesítéssel

Valencia–Atalanta 3-4

továbbjutott: Atalanta, 8-4-es összesítéssel

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.